Κιβωτός: Κώτσος, Κονταξής στον Άρειο Πάγο για να συναντήσουν τον Ισ. Ντογιάκο – Τι ζητούν από τις εισαγγελικές αρχές για τον π. Αντώνιο

Οι δικηγόροι του π. Αντωνίου καταγγέλλουν ως παράνομη την απόφαση για «έξωση» του ιδρυτή της Κιβωτού και της πρεσβυτέρας από το διαμέρισμα πάνω από την Κιβωτό που φιλοξενούνταν.
.
.
Eurokinissi

Συνάντηση με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, αναμένεται να έχουν σήμερα οι δικηγόροι του π. Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής και Ιωάννης Κώτσος. Η πολύκροτη υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου που έχει συνταράξει την ελληνική κοινωνία, έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, ωστόσο, οι δικηγόροι του π. Αντωνίου έκαναν λόγο για «κατάλυση του τεκμηρίου αθωότητας και κατάργηση του Κράτους Δικαίου» καθώς και για παράνομη «έξωση» αυτού και της οικογένειάς του από τη δομή, για την οποία δεν ειδοποιήθηκε.

Ο κ. Κονταξής στις δηλώσεις του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κάλεσε τις Εισαγγελικές Αρχές να παρέμβουν και να προστατεύουν τον π. Αντώνιο καθώς και να διασφαλίσουν τη νομιμότητα και την τυπικότητα των διαδικασιών. Μάλιστα ο κ. Κονταξής, προανήγγειλε τη συνάντησή του με τον Ισίδωρο Ντογιάκο και την υποβολή εγκλήσεων για διάφορα αδικήματα.

Με τη σειρά του, ο δεύτερος δικηγόρος του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, Ιωάννης Κώτσος, έκανε λόγο για ανθρωποφαγία και παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας «ενός ανθρώπου που έχει δηλώσει εξ’ αρχής ότι είναι αθώος».

Κιβωτός του Κόσμου: «Καρφιά» Κονταξή κατά της ελληνικής εκκλησία και του νέου ΔΣ της δομής

«Ελπίζω ο κύριος Ιερώνυμος, η κυρία Μαρτίνου και η κυρία Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους», σημείωσε ο δικηγόρος του π. Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής, αναφερόμενος στον ιδρυτή της ΜΚΟ και την οικογένειά του οι οποίου σύμφωνα με όσα δήλωσε, διανυκτέρευσαν στο αυτοκίνητο έπειτα από την παράνομη, όπως τη χαρακτήρισε, «έξωσή» του από το διαμέρισμα που τους είχε παραχωρηθεί στη δομή.

Ο δικηγόρος τόνισε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση ή επίσημη ενημέρωση για να αφήσει το χώρο που έμενε ο πατήρ Αντώνιος με την οικογένειά του. Είπε ότι έχουν αλλάξει τις κλειδαριές και η οικογένεια δε μπορεί ούτε τα πράγματά της να πάρει.

Ι. Κώτσος: «Βιώνουμε μια παρατεταμένη κατάσταση ανθρωποφαγίας»

Στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση και στην απομάκρυνση του επικεφαλής της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου”, αναφέρθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος του π. Αντωνίου, Ιωάννης Κώτσος. «Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάχρησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο, που έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής ότι είναι αθώος», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Κώτσος, ο οποίος σημείωσε ότι ο π. Αντώνιος και η οικογένειά του κοιμήθηκαν με το ανήλικο παιδί τους στο αυτοκίνητο γιατί δεν έχουν που αλλού να πάνε.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα