Κουκάκι: Τα τηλεοπτικά συνεργεία έφτασαν στις καταλήψεις πριν την Αστυνομία

Εξαιτίας διαρροής που έγινε από αστυνομικούς σε δημοσιογράφους.
Ελληνική Αστυνομία

Με… παράδοξο τρόπο πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι.

Και αυτό γιατί πρώτα έφτασαν στο κτίριο τηλεοπτικά συνεργεία και μετά οι αστυνομικές δυνάμεις που θα έκαναν την εκκένωση. Συγκεκριμένα δημοσιογράφοι και κάμερες έφτασαν περίπου στις 6.00 το πρωί της Τετάρτης στο σημείο, ενώ η Αστυνομία εμφανίστηκε περίπου στις 6.30.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι καταληψίες να αντιληφθούν την παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων και να ξέρουν από πριν ότι επίκειται αστυνομική επιχείρηση. Πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι τα φώτα στο κτίριο ήταν κλειστά και ξαφνικά, πριν φτάσει η Αστυνομία, άναψαν από άτομα που είδαν τις κάμερες.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παραδέχεται ότι οι δημοσιογράφοι έφτασαν πρώτοι στο κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό οφείλεται σε διαρροή που έγινε από αστυνομικούς σε δημοσιογράφους. Μάλιστα, η διαρροή έγινε για επιχειρήσεις που ενείχαν ρίσκο, όπως φάνηκε και εκ του αποτελέσματος, καθώς η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Σε ερώτηση της HuffPost προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το κατά πόσο θα αναζητηθούν ευθύνες για τη διαρροή, η απάντηση ήταν ότι «θα γίνει απολογισμός της επιχείρησης».

Δημοφιλή