Κολομβία: Γκρέμισαν το σπίτι του Εσκομπάρ - Χτύπημα για τον «ναρκοτουρισμό» στο Μεντεγίν

Μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων και αγωγών με τον αδερφό του πιο διάσημου βαρόνου της κοκαΐνης.
Επισκέπτες στο ράντσο Hacienda Napoles, του Πάμπλο Εσκομπάρ, στη Λα Ντοράντα της Κολομβίας.
Επισκέπτες στο ράντσο Hacienda Napoles, του Πάμπλο Εσκομπάρ, στη Λα Ντοράντα της Κολομβίας.
via Associated Press

Κατεδαφίστηκε την Δευτέρα από τις δημοτικές υπηρεσίες του Μεντεγίν το επονομαζόμενο σπίτι-μουσείο του πιο διάσημου βαρόνου της κοκαΐνης, του Πάμπλο Εσκομπάρ.

Στόχος να μπει ένα τέλος στις ορδές τουριστών που συνωστίζονται για να πάρουν μέρος κυριολεκτικά σε ναρκοπεριηγήσεις στο κτίριο που χρησιμοποιούσε για κατοικία του, οι οποίες εκθείαζαν τη μορφή του διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών.

«Μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων και αγωγών, εγκρίθηκε επιτέλους η κατεδάφιση της παράνομης κατασκευής, αντικείμενο τουριστικού ενδιαφέροντος για τα αμφιβόλου ποιότητας narcotours» δήλωσε σε τοπικά μέσα ο εκτελεστικός γραμματέας της Γραμματείας Ασφάλειας του Μεντεγίν, συνταγματάρχης Ομάρ Ροντρίγκες, συμπληρώνοντας ότι το τελευταίο που έλειπε στην πόλη είναι δραστηριότητες που προωθούν τον ναρκοτουρισμό.

Το κτίριο δεν διέθετε τις απαιτούμενες άδειες για την κατασκευή, τη λειτουργία και την επισκεψιμότητά του, απειλώντας ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα όσων το επισκέπτονταν αναφέρουν οι τοπικές αρχές.

Το ακίνητο ήταν πλέον στην ιδιοκτησία του Ρομπέρτο Εσκομπάρ Γκαβίρια, αδερφού του αποβιώσαντος ηγέτη του καρτέλ του Μεντεγίν, ο οποίος χρησιμοποίησε ό,τι ένδικο μέσο είχε στη διάθεσή του για να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη, όμως τελικά το δικαστήριο αποφάσισε την οριστική κατεδάφιση του κτιρίου που έλαβε χώρα στις 10 Ιουλίου.

Πηγή: ΕΡΤ, Europa Presss

Δημοφιλή