Κολωνός: 8 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή στον 33χρονο που σκότωνε αδέσποτες γάτες

Ισχυρίστηκε ότι «τα λέγανε με τη γάτα».
FACEBOOK/ ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Ο 33χρονος που σκότωνε αδέσποτες γάτες στον Κολωνό καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών χωρίς αναστολή.

Η ποινή αφορά στις δολοφονίες δύο ζώων αν και σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για βασανισμό περισσότερων. Εκτός της ποινής του επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ.

Το χρονικό

Ο 33χρονος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2023, όταν κάμερα κατέγραψε την βασανιστική και εξοντωτική δράση του. Οι εικόνες ξεσήκωσαν καταγγελίες και αντιδράσεις με αποτέλεσμα μετά από έρευνα της αστυνομία αλλά το πλήθος στοιχείων που κατέθεσαν φιλοζωικές οργανώσεις να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Μάλιστα, εντός του οικήματος που έμενε, βρέθηκαν τουλάχιστον άλλες 5 νεκρές γάτες.

Ο 33χρονος στο δικαστήριο δεν έδωσε καμία απάντηση γιατί σκότωνε ή χτυπούσε τα άτυχα αδέσποτα. Μάλιστα ισχυριζόταν στην αρχή ότι δεν ήταν αυτός στο βίντεο ενώ αργότερα ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι μόνο τραυμάτισε το ζώο και ότι «τα λέγανε με τη γάτα» εξοργίζοντας την εισαγγελέα. Έτσι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Η καταγγελία που «ξεσκέπασε» τη δράση του

Το βίντεο με την άγρια κακοποίηση του άτυχου ζώου έδωσε στη δημοσιότητα η ομάδα εθελοντών Empty the cages Athens, η οποία και κατήγγειλε το περιστατικό.

Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε αναρτήθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κακοποίηση φέρεται να σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στην οδό Αγίας Μαρκέλλας και Κωνσταντινουπόλεως στην περιοχή του Κεραμεικού, στο κέντρο της Αθήνας.

«Ένας άνδρας χτυπάει μία γατούλα μέχρι θανάτου» αναφέρει η καταγγελία στο twitter, σημειώνοντας πως στη συνέχεια την παίρνει μαζί του και φεύγει. Στο βίντεο ακούγεται η φωνή μίας γυναίκας που φωνάζει στον δράστη, όμως παρά τις εκκλήσεις της αυτός συνεχίζει να χτυπάει το άτυχο ζώο.

Δημοφιλή