Κορινθία: Σύλληψη του 45χρονου πατέρα της οικογένειας παλαιοχριστιανών

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε να πει στις αρχές πού βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ώστε να συνεχιστεί η έρευνα.
.
.
ΕΡΤ

Στη σύλληψη του 45χρονου πατέρα της οικογένειας, που δηλώνουν παλαιοχριστιανοί, προχώρησαν οι αστυνομικοί το πρωί της Κυριακής στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας, καθώς -όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές- αρνήθηκε να βοηθήσει την έρευνα των αρχών.

Νωρίς το πρωί αστυνομικοί με κοινωνικό λειτουργό πήγαν στο σπίτι, που έχει κατασκευάσει ο 45χρονος με την οικογένειά του, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων, ύστερα από κατεπείγουσα εισαγγελική παραγγελία, αλλά εντόπισαν μόνον τον 45χρονο και τον 15χρονο γιο του, ενώ η μητέρα, η 22χρονη κόρη και τα άλλα τρία ανήλικα παιδιά δεν ήταν εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος αρνήθηκε να πει στις αρχές πού βρίσκονται τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ώστε να συνεχιστεί η έρευνα, και έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του, αναμένοντας τον Εισαγγελέα να αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του.

Η επταμελής οικογένεια, τα μέλη της οποίας δηλώνουν παλαιοχριστιανοί, μένουν μόνιμα στην περιοχή τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε κτίσματα που έχουν κατασκευάσει με πέτρες και λάσπη, με ρεύμα από φωτοβολταϊκό πάνελ και νερό από μία πηγή. Ο ίδιος ο 45χρονος δήλωσε ότι τα ανήλικα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο, προβάλλοντας ως δικαιολογία τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν, και αυτή η δήλωσή του με τις εικόνες από μία ζωή περασμένων αιώνων προκάλεσαν την εισαγγελική παραγγελία.

Η οικογένεια έγινε γνωστή στο πανελλήνιο, ύστερα από έναν έντονο διαπληκτισμό με κυνηγό, τον τραυματισμό αστυνομικού από την 22χρονη κόρη, κατά την προσπάθεια των ενστόλων να δεσμεύσουν τον πατέρα, αλλά και την αστυνομική επιχείρηση ακόμα και με ομάδα της ΕΚΑΜ για τη σύλληψή του.

Κατά τις έρευνές τους οι αστυνομικοί εντόπισαν πολεμικό τυφέκιο, αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, φυσίγγια, τόξα και βαλλίστρες. Τέσσερα από τα μέλη της οικογένειας συνελήφθησαν τη Δευτέρα, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και αναμένεται να δικαστούν στις 27 Φεβρουαρίου για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών, παράβαση τού νόμου περί όπλων και εμπρησμό.

Δημοφιλή