Κόρινθος: Παρέμβαση εισαγγελέα για την οικογένεια «παλαιoχριστιανών» με 5 παιδιά σε λαγούμι

«Οι κοινότητες των Αμις στην Αμερική ή οι Παλαιοί Πιστοί στη Ρωσία, είναι γνωστές κοινότητες. Στην Ελλάδα θεωρείται παράξενο αυτό. Αν ήταν σε άλλη χώρα, θα ήταν ωραίο» επιμένει ο πατέρας.
Glomex

Εισαγγελική παραγγελία για απομάκρυνση των 5 παιδιών από την οικογένεια «παλαιοχριστιανών», εκδόθηκε το το μεσημέρι του Σαββάτου (17/2). Η οικογένεια ζει με τα 5 παιδιά της σε λαγούμι, σε μια κοινότητα όπου συνυπάρχουν μαζί με άλλες οικογένειες, μακριά από την τεχνολογική πρόοδο.

Ο εισαγγελέας ενημερώθηκε για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής, καθώς στο σημείο που ζουν δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει εισαγγελική παραγγελία να απομακρυνθούν τα παιδιά ηλικίας 1, 6 και 13 ετών να πάνε σε άλλο μέλος της οικογένειας, στην αδερφή.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN, ο πατέρας της οικογένειας, κ. Καλαϊτζιδάκης αρχικά δήλωσε πως «εμείς απλά υποφέρουμε από τους κυνηγούς, όπως και οι περισσότεροι βοσκοί, γιατί στην Ελλάδα υπάρχει λάθος νοοτροπία. Θεωρεί ο καθένας πως επειδή έχει βγάλει άδεια μπορεί να κυνηγήσει όπως και όπου θέλει. Οι κοινότητες των Άμις στην Αμερική ή οι Παλαιοί Πιστοί στη Ρωσία, είναι γνωστές κοινότητες. Στην Ελλάδα θεωρείται παράξενο αυτό. Αν ήταν σε άλλη χώρα, θα ήταν ωραίο».

Αναφορικά με τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, υποστηρίζει: «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα ζούσαν στις ερημιές ούτε με στρατό. Εγώ πώς είναι παράξενο να ζω στις ερημιές; Δεν πρέπει να έχω κάτι για την προστασία μου; Όλοι οι βοσκοί έχουν όπλα και μην κάνουν οι αστυνομικοί ότι δεν το ξέρουν. Μου κατασχέσαν τα ψαλίδια, στην Ελλάδα θεωρείται όπλο το οτιδήποτε».

Δημοφιλή