Λάρισα: Συγκλονιστικές μαρτυρίες επιβατών που έζησαν την τραγωδία με τα τρένα στα Τέμπη

«Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν καιγόμαστε, πίστευα ότι θα πεθάνω».
STRINGER via Reuters

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες των επιβατών και αυτόπτων της ανείπωτης τραγωδίας με τη μετωπική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

«Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο….» περιέγραψε σοκαρισμένη μια νεαρή επιβάτης.

«Ακούστηκε ένα μπαμ… τι να πω δεν ξέρω… δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… το τρένο ήταν γεμάτο…» είπε ένας άλλος.

«Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν καιγόμαστε, είναι συγκλονιστικό. Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ» δήλωσε στο ThessToday.gr έτερος επιβάτης του μοιραίου τρένου.

Αλλη μάρτυρας που έζησε την τραγωδία στο επιβατικό τρένο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε πιστεύοντας ότι εκεί μέσα θα έχανε τη ζωή της. «Νομίζω πως είμαι καλά, δεν είμαι σίγουρη. Βρισκόμουν στο τέταρτο βαγόνι, έπεσαν οι αποσκευές και γυρίσαμε ανάποδα. Τα υπόλοιπα βαγόνια διαλύθηκαν τελείως. Τα λόγια περισσεύουν, πίστευα ότι θα πεθάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ερχόταν το τρένο καταπάνω μας»

«Νιώσαμε να τραντάζεται όλο το βαγόνι, ερχόταν το τρένο καταπάνω μας. Ακόμη δεν νιώθω ζωντανός» είπε ένας άλλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, κάποιοι επιβάτες είχαν φύγει διακοπές λόγω του τριημέρου, ενώ άλλοι είχαν επισκεφθεί τις οικογένειές τους.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, είπε: «Ηταν σφοδρή σύγκρουση. Δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν τα βαγόνια 1 και 2, ξεκινάνε οι έρευνες από το 3. Ηταν τόσο ισχυρή η σύγκρουση που λογικά έχουν εκτιναχθεί».

«Στην αρχή μας είπαν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Μας λένε ότι υπάρχει σύγχυση στις γραμμές. Ακούω δύο υπαλλήλους του τρένου να λένε «που είναι αυτός ο υπεύθυνος;« και σε ένα λεπτό μπαμ», είπε άλλος αυτόπτης.

«Υπήρχε φωτιά δίπλα μας. Βρήκαμε μία τρύπα και από εκεί καταφέραμε να βγούμε», δήλωσε ένας άλλος επιβάτης στην κάμερα της ΕΡΤ. «Το βαγόνι άρχισε να στριφογυρίζει και μετά κατέληξε πλάγια και βγήκαμε», εξήγησε.

«Ήταν 10 δευτερόλεπτα εφιαλτικά, μέσα στις φωτιές. Στο βαγόνι υπήρχε πανικός, δεν μπορούσες να δεις γύρω σου από τον καπνό».

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, Onlarissa, Thesstoday)

Δημοφιλή