Λάτρεις των μαθηματικών ξόδεψαν 24 ώρες λύνοντας τον μαθηματικό τύπο «1+1» (βίντεο)

Χρησιμοποίησαν έννοιες από τα πεδία των «τριγωνομετρικών συναρτήσεων», «γεωμετρία», «φυσική», «ηλεκτρομαγνητισμός» και « θερμοδυναμική».
.
.
Youtube

Ιάπωνες λάτρεις των μαθηματικών πέρασαν πρόσφατα 24 ώρες καλύπτοντας τους τοίχους ενός ολόκληρου δωματίου με υπολογισμούς σε μια προσπάθεια να βρουν την απόλυτη απάντηση στον μαθηματικό τύπο «1+1».

Θεωρείται ευρέως ως ο ευκολότερος μαθηματικός τύπος, αλλά το «1+1» δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται.

Λοιπόν, τουλάχιστον όχι για τους φίλους των μαθηματικών που θέλουν να εφαρμόσουν τον απλό αυτό υπολογισμό στα πολλαπλά πεδία των μαθηματικών, αναφέρει το Oddity Central.

Οι δημοφιλείς YouTubers και οι λάτρεις των μαθηματικών Χανάο και Ντένγκαν το απέδειξαν πρόσφατα περνώντας ένα ολόκληρο 24ωρο και καλύπτοντας τους τοίχους και το πάτωμα ενός ολόκληρου δωματίου με υπολογισμούς σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα τους μέχρι σήμερα.

Δεν ήμουν ποτέ καλός στα μαθηματικά, αλλά ακόμα κι εγώ ξέρω ότι σύμφωνα με την απλή αριθμητική 1+1=2.

Τι γίνεται όμως αν πάρουμε την ίδια μαθηματική έκφραση και τη βάλουμε σε όλους σχεδόν τους τομείς των μαθηματικών και της φυσικής που συνήθως διδάσκονται στο γυμνάσιο και στο λύκειο; Αυτό ήθελαν να μάθουν οι Χανάο και Ντένγκαν όταν ξεκίνησαν μια από τις πιο «τρελές» προκλήσεις τους.

Στην προσπάθειά τους να βρουν την τελική απάντηση στον τύπο «1+1», οι δύο λάτρεις των μαθηματικών χρησιμοποίησαν έννοιες από τα πεδία των «τριγωνομετρικών συναρτήσεων», «γεωμετρία», «φυσική», «ηλεκτρομαγνητισμός» και « θερμοδυναμική», μεταξύ άλλων.

«Υπάρχουν πράγματα που είναι απροσδόκητα διασκεδαστικό να λυθούν», ακούγεται να λέει ο Χανάο Hanao, κοντά στο όριο των 24 ωρών, με την αίθουσα να καλύπτεται από υπολογισμούς.

Δημοφιλή