Λευκός Οίκος: Η Ρωσία μπορεί «ανά πάσα στιγμή» να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία

«Eναπόκειται στους Ρώσους να καθορίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν και οι συνέπειες θα είναι σοβαρές αν δεν ακολουθήσουν το διπλωματικό μονοπάτι».
Jonathan Ernst via Reuters

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε την Τρίτη ότι η κρίση στην Ουκρανία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ότι η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση «ανά πάσα στιγμή».

″Υπάρχει διπλωματικός δρόμος προς τα εμπρός. Ελπίζουμε βεβαίως να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. Υπάρχει ο άλλος δρόμος. Εναπόκειται στους Ρώσους να καθορίσουν ποιο δρόμο θα ακολουθήσουν και οι συνέπειες θα είναι σοβαρές αν δεν ακολουθήσουν το διπλωματικό μονοπάτι», τόνισε η Ψάκι.

Οι ΗΠΑ «δεν αποκλείουν καμία επιλογή» στον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσουν σε μια τέτοια περίπτωση, πρόσθεσε όταν ρωτήθηκε κυρίως για τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το σύστημα Swift που ρυθμίζει τις διεθνείς διατραπεζικές συναλλαγές.

Ο κορυφαίος διπλωμάτης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, θα επισκεφθεί το Κίεβο αυτή την εβδομάδα αφού οι συνομιλίες με τη Ρωσία κατέληξαν σε αδιέξοδο την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα δυτικά έθνη ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να εισβάλει ξανά στην Ουκρανία.

Popular in the Community