Λιμάνι Αλεξανδρούπολης: Δύο αμερικανικές προτάσεις και ελληνικό κατασκευαστικό ενδιαφέρον

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τους υποψήφιους γα την απόκτηση του 67% του λιμένος, καθώς και τα επενδυτικά σχήματα που διεκδικούν το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης, 18 Ιουλίου 2022.
Λιμάνι Αλεξανδρούπολης, 18 Ιουλίου 2022.
NurPhoto via Getty Images

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποκρατικοποίηση δύο εκ των λιμανιών που διαθέτει προς αξιοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ.

Για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. (Ο.Λ.Α. Α.Ε.), υπάρχουν δύο προσφορές:

  • Η κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP - EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

  • Η LIBERTY PORT HOLDINGS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (θυγατρική QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT).

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης υποβολής προσφορών θα εκκινήσει άμεσα. Οι οικονομικές προσφορές των επενδυτών που πληρούν τους όρους του διαγωνισμού θα αποσφραγιστούν σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Επίσης, για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας A.E. (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.), το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, προχώρησε στην αποσφράγιση των τριών οικονομικών προσφορών που είχαν κατατεθεί και αποφάσισε να εκκινήσει τη διαδικασία υποβολής βελτιωμένων προσφορών.

Προσφορές υπέβαλαν τα εξής επενδυτικά σχήματα:

  • ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ & ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

  • ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A. - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.

  • ΟΛΘ Α.Ε.