«Λουκέτο» για έναν μήνα σε θέατρα, σινεμά και μουσεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Από τις 3 Νοεμβρίου και για έναν μήνα, αναστέλλεται η λειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
ismagilov via Getty Images

Θέατρα, κινηματογράφοι και μουσεία σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα αναστέλλουν ξανά τη λειτουργία τους από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και για έναν μήνα, στον απόηχο του νέου αρνητικού ρεκόρ με 1690 νέα κρούσματα, πέντε νεκρούς και 128 διασωληνωμένους, που κατέγραψε η χώρα μία ημέρα πριν, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του «οι νέοι κανόνες, που θα ισχύσουν από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης, επικεντρώνονται στις δύο εστίες που, διαπιστωμένα, ευνοούν τη μετάδοση του ιού: Στη διασκέδαση και την κινητικότητα των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 12 Οκτωβρίου, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι σε Αττική και Θεσσαλονίκη -που έχουν πληγεί βαρύτατα από την αρχή της πανδημίας- ξεκίνησαν τη λειτουργία τους ενόψει της χειμερινής σεζόν με ποσοστό πληρότητας 30%. Μάλιστα, η Ένωση Θεατρικών Παραγωγών είχε προ δεκαημέρου δηλώσει ότι «καμία θεατρική παραγωγή δεν μπορεί να είναι βιώσιμη με ποσοστά πληρότητας 30% ή ακόμη και 50%», ζητώντας στήριξη από την Πολιτεία.

Δημοφιλή