moeseia

Η Πιστοποίηση είναι υποχρεωτική για τα περίπου 200 μουσεία του υπουργείου Πολιτισμού.
Το έργο του Ολλανδού ζωγράφου που άλλαξε τη τέχνη του 17ου αιώνα, απεικονίζοντας χαρούμενους ανθρώπους με κόκκινα μάγουλα, σε αναδρομική έκθεση στο Άμστερνταμ.
Είχε κλαπεί από ολλανδικό μουσείο τον Μάρτιο του 2020 και ανακτήθηκε από τον «Ιντιάνα Τζόουνς του κόσμου της τέχνης», Άρθουρ Μπραντ.
Η τεχνολογία πιστοποίησης αυθεντικότητας που υπόσχεται ότι μπορεί να δώσει στους πίνακες ένα μοναδικό «ψηφιακό αποτύπωμα».
Στα 30 ευρώ η είσοδος στην Ακρόπολη, καταργούνται τα ενιαία εισιτήρια, προστίθεται μία επιπλέον Κυριακή ελεύθερης εισόδου κάθε μήνα κατά την χειμερινή περίοδο.
Τα μουσεία και τα ιστορικά κτίρια σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να λάβουν προσαρμοστικά μέτρα για να διατηρήσουν σταθερό το εσωτερικό τους μικροκλίμα.
«Πρέπει να περάσουν πάνω από το πτώμα μου» η απάντηση του υπουργού Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο.
Με περισσότερα από 400 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων, κράνη, ενδύματα, κεραμικά, χειρόγραφα και χαρτονομίσματα, που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στην Ευρώπη.
Η σημερινή είναι ημέρα κινητοποίησης των γαλλικών συνδικάτων «κατά της λιτότητας»και «για τους μισθούς και την ισότητα ανδρών - γυναικών».
«Πίσω από κάθε κλεμμένο έργο κρύβεται ένα κομμάτι της ιστορίας, της ταυτότητας και της ανθρωπότητας που έχει απομακρυνθεί από τους θεματοφύλακές του και κινδυνεύει να λησμονηθεί».