Λονδίνο: Τυφλός ρεπόρτερ του BBC ακινητοποίησε κλέφτη που επιχείρησε να του αρπάξει το κινητό

Τραυματίστηκε στον αγκώνα του κατά τη διάρκεια του περιστατικού.
.
.
@seandilleyNEWS/Twitter

Ένας τυφλός ρεπόρτερ του BBC κατάφερε να ακινητοποιήσει κλέφτη που του άρπαξε το κινητό τηλέφωνό του στο Λονδίνο, το οποίο πήρε πίσω.

Ο Σον Ντίλι τραυματίστηκε στον αγκώνα του κατά τη διάρκεια του περιστατικού, το οποίο συνέβη λίγο πριν τις 6 το πρωί της Τρίτης (27/12), ενώ βρισκόταν σε διάλειμμα κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής βάρδιας, αναφέρει ο Guardian.

Ένα άτομο που έκανε ποδήλατο έκλεψε το τηλέφωνο του Ντίλι κοντά στο New Broadcasting House του BBC

Όμως, ο Ντίλι αντιλήφθηκε την παρουσία του δράστη δίπλα του, πήδηξε προς το μέρος του και έπιασε τα χέρια του, παίρνοντας πίσω το iPhone.

Χρησιμοποιώντας τον φωνητικό βοηθό της συσκευής, ο δημοσιογράφος κάλεσε την Άμεση Δράση.

Ενώ περίμενε την αστυνομία έφτασε άλλο ένα άτομο και προσφέρθηκε να βοηθήσει. Στο μεταξύ, ο Ντίλι είπε στον κλέφτη ότι θα τον άφηνε, με την προϋπόθεση ότι θα έφευγε αμέσως, όπως και έγινε.

Ο Ντίλι, επικεφαλής του προγράμματος για το Πρόγραμμα Αναπηρίας του BBC Reframing, έγραψε στο Twitter:

«Ένα άτομο με ποδήλατο μόλις άρπαξε και έκλεψε το κινητό από το χέρι μου. Τα έβαλε με «λάθος τυφλό, την λάθος ημέρα. Πήδηξα πάνω του, τον κράτησα με ασφάλεια και πήρα πίσω το τηλέφωνό μου. Έχω αρκετά κοψίματα και μώλωπες, αλλά τουιτάρω από το τηλέφωνο που έκλεψε (και ανέκτησα)».

Απαντώντας σε χρήστες του Twitter, ανέφερε πως ήταν «χαζή» η ενέργειά του. «Κανένα περιουσιακό στοιχείο δεν αξίζει να ρισκάρεις τη ζωή σου. Το iPhone είναι ασφαλισμένο, υποθέτω ήταν απλά ένστικτο», σημείωσε μεταξύ άλλων και συμβούλευσε όποιον βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση, να καλέσει την αστυνομία.

Η Μητροπολιτική αστυνομία διερευνά το περιστατικό και κάνει έκκληση για μάρτυρες για όσα συνέβησαν στην οδό Μπόλσοβερ, στο κεντρικό Λονδίνο.

Δημοφιλή