Με αυτό το έργο τέχνης ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ θα σπάσει το ρεκόρ του πιο ακριβού καλλιτέχνη εν ζωή

Με αυτό το έργο τέχνης ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ θα σπάσει το ρεκόρ του πιο ακριβού καλλιτέχνη εν ζωή
TIMOTHY A. CLARY via Getty Images

Ο εντυπωσιακός πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ «Το πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» (Pool with two figures) είναι ένα βήμα από το να γίνει το ακριβότερο έργο τέχνης εν ζωή ζωγράφου.

Ο συγκεκριμένος πίνακας ανήκει στον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Τότεναμ, Τζο Λιούις και αναμένεται να αγγίξει τα 80 εκατομμύρια δολάρια, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι τώρα ο Τζεφ Κουνς με το έργο του «Βalloon Dog», το οποίο πωλήθηκε το 2013 για 58,4 εκ. δολάρια

GETTY IMAGES

Μέχρι στιγμής, το πιο ακριβό έργο του Χόκνεϊ είναι το «Pacific Coast Highway and Santa Monica», το οποίο δημοπρατήθηκε νωρίτερα φέτος από τον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης , στο ποσό των 28,5 εκατ. δολαρίων.

Jack Taylor via Getty Images

Το «Πορτρέτο ενός καλλιτέχνη», που φιλοτεχνήθηκε το 1972, απεικονίζει μία πισίνα μιας μονοκατοικίας σε έναν καταπράσινο λόφο, στην οποία ένας άνδρας βρίσκεται μέσα στον νερό κι ένας άλλος άνδρας τον παρακολουθεί. Ο άνδρας που βρίσκεται έξω από το νερό, είναι ο πρώην σύντροφος του Χόκνεϊ, Πίτερ Σλέσινγκερ. Ο Χόκνεϊ ζωγράφισε τον πίνακα όταν χώρισαν.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή