Μέιν: Διαρρήκτης ξυλοκόπησε 87χρονη και εκείνη του προσέφερε σνακ

Του έδωσε ένα βαζάκι φυστικοβούτυρο, μερικά κράκερ και μανταρίνια για να φάει.
via Associated Press

Μια γιαγιά 87 ετών από το Μέιν των ΗΠΑ απέδειξε πως το μητρικό ένστικτο δεν μπορεί να τιθασευτεί και κατέληξε να ταΐζει τον ανήλικο δράστη που μπήκε στο σπίτι της για να την κλέψει.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τα 26ης Ιουλίου στο σπίτι της Marjorie Perkins στο Brunswick του Μέιν.

Η γιαγιά ξύπνησε από τον θόρυβο που έκανε ο απρόσεκτος διαρρήκτης. Όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο απέναντι του τον αναγνώρισε αμέσως καθώς ένας 17χρονος που στο παρελθόν της κούρευε το γκαζόν, αναφέρει η Brunswick Times Record.

«Θα σε κόψω» προειδοποίησε ο εισβολέας τη Marjorie Perkins, απειλώντας την με ένα αιχμηρό αντικείμενο. Εκείνη, ωστόσο, ήταν έτοιμη να αντιδράσει. «Αν με τραυματίσει με το μαχαίρι, θα τον κλωτσήσω» σκέφτηκε εκείνη την ώρα.

Ο νεαρός δράστης υλοποίησε την απειλή του και άρχισε να την χτυπά, αλλά η ηλικιωμένη πήρε μία καρέκλα και τη χρησιμοποίησε σαν ασπίδα.

Έβαλε τις φωνές, αλλά δεν ήταν κανείς κοντά για την ακούσει. Ο 17χρονος τη χτυπούσε και η πρώην δασκάλα δημοτικού απαντούσε, με όποιον τρόπο μπορούσε.

Τελικώς, ο εισβολέας σταμάτησε και πήγε προς την κουζίνα, λέγοντάς της πως πεινάει. Τότε παρατήρησε πως δεν φορούσε παντελόνι ή παπούτσια. Του ζήτησε να φύγει, αλλά και τον συμβούλευσε να ζητήσει βοήθεια.

Του έδωσε ένα βαζάκι φυστικοβούτυρο, μερικά κράκερ και μανταρίνια για να φάει. Ο έφηβος αποδέχθηκε την προσφορά και ενώ έτρωγε, η ηλικιωμένη βρήκε την ευκαιρία να καλέσει την αστυνομία.

Έφυγε πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, αλλά εντοπίστηκε λίγο αργότερα. Διώκεται για διάρρηξη, εγκληματική απειλή και επίθεση. Πάνω του βρέθηκε ένα μπουκάλι γεμάτο αλκοόλ, αναφέρει ο Guardian.

Η Perkins ευχήθηκε ο 17χρονος να λάβει την απαραίτητη βοήθεια για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια του. Σημείωσε, μάλιστα, πως ήταν πολύ καλός στη δουλειά του, όταν τον είχε προσλάβει.

Μιλώντας στην Times Record, η Perkins ζήτησε από τους γείτονές της να ασφαλίζουν τα παράθυρά τους, ώστε να μην επιτρέπουν στους διαρρήκτες να μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους. Πρόσθεσε ότι ένας γείτονας της είχε δώσει έκτοτε ένα ρόπαλο για προστασία, ενώ ένας φίλος της έχει ενισχύσει τα παντζούρια της κατοικίας της σύρτες.

Δημοφιλή