Μενέντεζ για όποιον δεν κατάλαβε: Δεν θα εγκρίνω καμία πώληση F-16 στην Τουρκία

«...μέχρι να σταματήσει ο Ερντογάν τις προκλήσεις του σε ολόκληρη την περιοχή»
Ο γερουσιαστής Robert Menendez, D-N.J., επιβαίνει σε βαγόνι του μετρό στο Capitol Hill στην Ουάσιγκτον, Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022. (AP Photo/Patrick Semansky)
Ο γερουσιαστής Robert Menendez, D-N.J., επιβαίνει σε βαγόνι του μετρό στο Capitol Hill στην Ουάσιγκτον, Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022. (AP Photo/Patrick Semansky)
via Associated Press

Μόνο για μερικές ώρες πρόλαβε η Άγκυρα να «χαρεί» - ερμηνεύοντας όπως εκείνη ήθελε το κείμενο με τον προϋπολογισμό που ενέκρινε το Αμερικανικό Κογκρέσο.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ (Μπομπ) Μενέντεζ, φροντίζει να βάλει πράγματα στη θέση τους, τονίζοντας σε ανάρτησή του στο Twitter: «Σε αντίθεση με ορισμένους ισχυρισμούς, δεν είναι νίκη για τηνΤουρκία. Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας στη Γερουσία για να αντιμετωπίσουμε τις πωλήσεις όπλων. Θα το ξαναπώ. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, δεν θα εγκρίνω τα F-16 για την Τουρκία , μέχρι να σταματήσει ο Ερντογάν τις προκλήσεις του σε όλη την περιοχή.…»

Ταυτόχρονα, ο Μενέντεζ επαναφέρει μέσα στην ίδια ανάρτηση όσα είχε πει στις 13 Οκτωβρίου για το ίδιο θέμα, προκειμένου να «φρεσκάρει την μνήμη» της Άγκυρας:

«Μια τροπολογία είναι μόνο ένα εργαλείο στη διάθεσή μας για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος: ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δεν θα εγκρίνω καμία περίπτωση F-16 για την Τουρκία έως ότου ο Ερντογάν σταματήσει την εκστρατεία επιθετικότητάς του σε όλη την περιοχή. Τελεία», είχε γράψει τότε.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ισχυριζόταν: «Τελικά, η απουσία αρνητικού στοιχείου (στο νομοσχέδιο) είναι μια θετική εξέλιξη. Το χαιρετίζουμε αυτό».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα