«Μέσα στον Δεκέμβριο» ο Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Χειμάρρα: Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές

Απάντηση στα σενάρια περί ματαίωσης της επίσκεψης του πρωθυπουργού στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία, Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ)
Eurokinissi

«Τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε. Η επίσκεψη στην Χειμάρρα, την Λιβαδειά και την Δερβιτσάνη θα γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται!», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίπλα στο βίντεο που ανήρτησε στο Instagram, όπου σε εμφανώς φιλική διάθεση κάνουν από κοινού δηλώσεις με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η ανάρτηση του πρωθυπουργού παραπέμπει στην απόφαση του να βρεθεί στα χωριά της μειονότητας όχι απλώς σύντομα, αλλά μέσα στον Δεκέμβριο - πριν αλλάξει ο χρόνος.

Όπως λένε χαρακτηριστικά στη Huffpost, δεν συντρέχει κανένας λόγος για αναβολή ή ματαίωση, όμως κρίθηκε προτιμότερο να μην πάει χθες (6 Δεκεμβρίου) η πρωθυπουργική αποστολή στην Χειμάρρα, στην Λιβαδειά και στην Δερβιτσάνη, επειδή όλες οι κινήσεις έπρεπε να γίνουν με ελικόπτερο τύπου «Σινούκ» και αυτό να προσγειωθεί σε...γήπεδα, επειδή δεν υπάρχουν άλλες υποδομές για αυτό τον σκοπό στην περιοχή.

Ταυτόχρονα, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι δεν ετέθη κανένα απολύτως ζήτημα από την αλβανική ηγεσία σε σχέση με τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αντίθετα σημειώνουν ότι «καταγράφεται θετική διάθεση για συνεργασία από τα Τίρανα, με ιδιαίτερα θετικές προθέσεις να διατυπώνονται μάλιστα από μέρους του Προέδρου της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι».

Αντίστοιχα, κρίνονται ως επαρκείς και λογικές οι εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος ο Ράμα για σχόλια που έκανε σε συνέντευξή του στο Euronews, περί «εξαπάτησης» από μέρους της Ελλάδας στην ΕΕ κατά την ένταξή της στην ευρωζώνη, με τον Αλβανό πρωθυπουργό να αποδίδει σε λάθος ερμηνεία των λεγομένων του το ζήτημα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα