ΥΠΕΞ: Απαράδεκτες οι τουρκικές απειλές πολέμου, απορρίπτουμε τις αιτιάσεις για αποστρατικοποίηση νησιών

«Παντελώς απαράδεκτες» οι επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου.
.
.
ΓΕΣ

Οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί επανειλημμένως στο σύνολο τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με δηλώσεις Tούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

«Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω απειλών πολέμου, έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη Διεθνή Κοινότητα. Η Ελλάδα σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, για μια ακόμη φορά απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου» συμπληρώνεται.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κινήθηκε στη γραμμή των επανειλημμένων τουρκικών απειλών του τελευταίου καιρού, ισχυριζόμενος πως αν η Αθήνα «δεν θέλει ειρήνη», τότε η Άγκυρα «θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» ενώ επανέλαβε τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί αποστρατικοποίησης των νησιών και παραβίασης του καθεστώτος τους από την Ελλάδα, με αφορμή ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις.

Πάντα στο πλαίσιο των παραληρηματικών δηλώσεων στις οποίες επιδίδονται συστηματικά στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης τον τελευταίο καιρό (οι οποίες, σημειωτέον, παρά τους τουρκικούς λεονταρισμούς σε επίπεδο ρητορικής, δεν φαίνονται να συνοδεύονται από αντίστοιχη στρατιωτική κινητικότητα επί του πεδίου από τις ένοπλες δυνάμεις της Άγκυρας), ο Τσαβούσογλου είπε πως «αν δεν θέλετε ειρήνη, θα συνεχίσουμε παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ένα βράδυ ξαφνικά».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα