Μηνύσεις και αγωγές και από τον υιό Θεοδωρικάκο

Η μήνυση θα είναι για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της ψευδούς καταμηνύσεως, της ψευδούς κατάθεσης και της παράβασης καθήκοντος.
.
.
Eurokinissi

Αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα αναμένεται να κατατεθούν η μήνυση και η αγωγή του 23χρονου γιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε βάρος του απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, στρέφεται εναντίον του πρώην διοικητή της Άμεσης Δράσης, ο οποίος την ημέρα της αποστρατείας του κατέθεσε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων πως τον Νοέμβριο του 2021 έγινε έλεγχος από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε μία παρέα τεσσάρων νεαρών, μεταξύ αυτών και στον γιο του Υπουργού, και όπως κατήγγειλε- δέχθηκε παρέμβαση από τον τότε Αρχηγό του Σώματος, προκειμένου να αποκρύψει τα ευρήματα τού ελέγχου.

Η μήνυση θα είναι για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της ψευδούς καταμηνύσεως, της ψευδούς κατάθεσης και της παράβασης καθήκοντος.

Η αγωγή για αδικοπραξία και για προσβολή της προσωπικότητας, συνολικού ύψους διακοσίων χιλιάδων ευρώ.

Μήνυση και αγωγή αναμένεται να καταθέσει ο 23χρονος και σε βάρος δημοσιογράφου, ο οποίος -σύμφωνα με την πλευρά Θεοδωρικάκου- υιοθέτησε την καταγγελία του πρώην αξιωματικού και τη δημοσίευσε.

Το πρωί της Τετάρτης κατέθεσε μήνυση εναντίον του αποστράτου ο Τάκης Θεοδωρικάκος παραδίδοντας στον Άρειο Πάγο το πόρισμα με την υπογραφή Αρχηγού και Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με το οποίο κατά τον έλεγχο δεν διαπιστώθηκε κάτι μεμπτό.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε σήμερα: «Με αφορμή την άθλια σκευωρία, που στήθηκε από σκοτεινά κέντρα εναντίον μου για τις κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και την κάθαρση που κάνουμε πραγματικότητα, αλλά ταυτόχρονα πλήττει σε όλα τα επίπεδα και τον γιο μου Δημήτρη -που το μοναδικό του παράπτωμα είναι ότι είναι γιος μου- θέλω να τονίσω ότι: εφεξής δεν πρόκειται να αναφερθώ στο θέμα, αφού η άθλια και πρωτοφανής επίθεση κατέρρευσε και έχει πλέον πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο γιος μου εξουσιοδότησε τον δικηγόρο του, τον κ. Κούγια, ώστε να προσφύγει εναντίον όλων εκείνων που επιχείρησαν να σπιλώσουν την τιμή και την υπόληψή του. Ως πατέρας μόνο παραπέμπω στη δήλωσή μου: θα τους πάω μέχρι το τέλος.

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα