Μυστήριο με την υπόθεση της γέννησης δεκάδυμων στη Νότια Αφρική

Αν επαληθευτεί ο ισχυρισμός, θα πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ. Αλλά υπάρχουν αμφιβολίες.
Denis Farrell via AP

Μυστήριο επικρατεί στη Νότια Αφρική γύρω από τον ισχυρισμό μιας γυναίκας ότι γέννησε 10 μωρά με έναν τοκετό - κάτι που αν επαληθευτεί θα είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση δεκάδυμων παγκοσμίως.

Η Γκοσιάμε Ταμάρα Σίτχολ από την περιοχή Τεμπίσα, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, γέννησε τα βρέφη τη Δευτέρα, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Pretoria News. Τα μωρά - επτά αγόρια και τρία κορίτσια - δεν έχουν εμφανιστεί δημόσια, ούτε έχουν καταγραφεί σε βίντεο ενώ γεννήθηκαν πρόωρα, ανέφερε η εφημερίδα.

Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής είπε ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να επαληθεύσει τον ισχυρισμό της γυναίκας.

Αυτό οδήγησε τους Νοτιοαφρικανούς να ξεκινήσουν ένα άτυπο ντιμπέιτ στα μέσα κοινωνικής για το αν η ιστορία της Σίτχολ είναι πράγματι αληθινή.

Ο πατέρας των νεογνών, Τεμπόχο Τσοτέτσι, δήλωσε ότι η σύζυγός του είχε γεννήσει σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Πρετόρια. Είπε, ακόμη, ότι ήταν μεγάλη έκπληξη τόσο για τους ίδιους όσο και για τους γιατρούς, αφού ο υπέρηχος είχε δείξει μόνο τα οκτώ έμβρυα.

«Είναι επτά αγόρια και τρία κορίτσια. Ηταν επτά μήνες και επτά ημέρες έγκυος. Είμαι χαρούμενο και συγκινημένος», είπε ο Τσοτέτσι.

Denis Farrell via AP

Το ζευγάρι έχει ήδη δίδυμα 6 ετών, κάτι που θα ανεβάσει το σύνολο των παιδιών τους σε δώδεκα, αν ο ισχυρισμός τους είναι αληθινός.

Οι Νοτιοαφρικανοί περιμένουν ανυπόμονα την απόδειξη για το παγκόσμιο ρεκόρ. Συγγενείς και γείτονες του ζευγαριού επέμειναν ότι τα νέα είναι αληθινά.

Μια γυναίκα από το Μάλι γέννησε εννιάδυμα μόλις τον περασμένο μήνα - επίσης η πρώτη περίπτωση στον κόσμο.

Η Υπηρεσία Κοινωνικής Ανάπτυξης στην επαρχία Γκαουτένγκ της Νότιας Αφρικής επιβεβαίωσε ότι ερευνά την υπόθεση και θα προβεί σε ανακοίνωση μετά από συνάντηση με την οικογένεια. Ενα άλλο τμήμα τοπικής αυτοδιοίκησης δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι δεν είχε κανένα ιστορικό καταγραφής για τη γέννηση των δεκάδυμων σε κανένα από τα νοσοκομεία της επαρχίας.

Η Σίτχολ πήρε άδεια νωρίτερα από το αναμενόμενο από τη δουλειά της ως διευθύντρια καταστήματος λιανικής, επειδή δεν μπορούσε πλέον να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της. Ο σύζυγός της είναι άνεργος.

Ενας οργανισμός έχει δώσει 70.000 δολάρια στο ζευγάρι για να το βοηθήσει και άλλοι Νοτιοαφρικανοί ενθαρρύνονται επίσης να κάνουν δωρεές.