ΔΙΕΘΝΕΣ
06/02/2019 20:14 EET

Μυστήριο με τον θάνατο του Τζέιμς Μπράουν 12 χρόνια μετά - Υποψίες για δολοφονία

Αίτημα για εκταφή, νεκροτομή και νέα έρευνα. Τι συνέβη με τη σύζυγο του.

Jim Ruymen / Reuters

Φίλοι και συγγενείς του Τζέιμς Μπράουν ζητούν τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τον θάνατο του, μετά τις καταγγελίες πως τόσο ο τραγουδιστής θρύλος της σόουλ όσο και η σύζυγος του, είχαν πέσει θύματα δολοφονίας.

Ο Μπράουν άφησε την τελευταία του πνοή το 2006, σε νοσοκομείο της Ατλάντα. Ήταν 73 ετών ενώ το αίτημα για εκταφή, νέα νεκροτομή και έρευνα για την αιτία θανάτου έρχεται μετά και τις αμφιβολίες που εξέφρασε ο ιατρός που υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του τραγουδιστή, το οποίο κάνει λόγο για ανακοπή καρδιάς και υγρό στους πνεύμονες.

Συγκεκριμένα ο γιατρός, μιλώντας στο CNN στο πλαίσιο μιας εκτενούς δημοσιογραφικής έρευνας  τόνισε πως η αλλαγή στην κατάσταση της υγείας του Μπράουν ήταν πολύ απότομη και δηλώνει πως μέχρι σήμερα αναρωτιέται «τι συνέβη σε εκείνο το δωμάτιο;» που επιχειρήθηκε η επαναφορά του μετά την καρδιακή ανακοπή.

Τότε μάλιστα είχε ζητήσει να γίνει νεκροτομή αλλά η κόρη του τραγουδιστή είχε αρνηθεί.

Σοβαρές αμφιβολίες για την αιτία θανάτου του Μπράουν όμως είχε από την πρώτη στιγμή και ο στενός φίλος του, Αντρέ Γουάιτ ο οποίος μάλιστα φέρεται να έχει στην κατοχή του ένα φιαλίδιο με αίμα του εκλιπόντος το οποίο κατάφερε να εξασφαλίσει κατά τη νοσηλεία του.

Ο μόνος μάρτυρας του θανάτου του Μπράουν είναι ο μάνατζερ Τσάρλς Μπόμπιτ αλλά η κατάθεσή του έχει χαρακτηριστεί ως πολύ «αόριστη» ενώ απεβίωσε και εκείνος το 2017.

Ο δε μάνατζερ του Μπράουν, Φρανκ Κοπσίδας υποστηρίζει πως ο συνάδελφός του, Μπόμπιτ «έλεγε ψέμματα».

Πεπεισμένα πως ο θάνατος του τραγουδιστή οφειλόταν σε δολοφονία φαίνεται πως ήταν και άλλα μέλη της οικογένειας όπως η κόρη του Λα Ροντα Πετίτ και ο γαμπρός του Ντάρεν Λαμάρ. Μόνο και οι δύο έχουν, επίσης πεθάνει.

Ο Λαμάρ μάλιστα δολοφονήθηκε μετά τις καταγγελίες που είχε διατυπώσει για μία ακόμη ανεξιχνίαστη υπόθεση δολοφονίας.

Σύμφωνα δε με την έρευνα του CNN, και ο θάνατος της τρίτης συζύγου του Μπράουν, φαίνεται πως οφείλεται σε δολοφονία.

Η Αντριάν Μπράουν, πέθανε δέκα χρόνια πριν τον τραγουδιστή, αμέσως μετά από μία πλαστική. Ωστόσο ένας συνταξιούχος πλέον αστυνομικός αναφέρει πως ένας πληροφοριοδότης του είχε ισχυριστεί ότι στη γυναίκα χορηγήθηκε υπερβολική δόση ναρκωτικών και καταγγέλλει ως φυσικό αυτουργό ένα γιατρό.

Σύμφωνα με τις σημειώσεις του αστυνομικού το πρόσωπο που του έδωσε την πληροφορία του είχε πει: «Ξέρω καλά πως αυτός σκότωσε τη γυναικά του Τζέιμς Μπράουν, το ξέρω πως ήξερε ότι την είχε σκοτώσει-προσπαθούσε απελπισμένα να το καλύψει. Το ξέρω γιατί μου το είπε- ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ, και μετά προσπάθησε να με σκοτώσει».

Ο γιατρός, τον οποίο προσέγγισε το CNN, αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

Πεπεισμένος όμως πως ο θάνατός της οφείλεται σε δολοφονία, είναι και μια φίλη της εκλιπούσας που δηλώνει στο CNN: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δολοφονήθηκε».

Η φίλη αυτή βέβαια, Ζακ Ολάντερ είχε κατηγορήσει τον Μπράουν ότι τη βίασε το 1988- περίοδο κατά την οποία συνεργάζονταν- αλλά σε βάρος του δεν ασκήθηκαν ποτέ διώξεις.

Η γυναίκα όμως φαίνεται πως για αρκετό καιρό συγκέντρωνε αποδεικτικά στοιχεία τα οποία και παρουσίασε στην σύζυγό του Αντριάν.

Πηγές: CNN, The Sun