Μετά την Μ. Γκ. Κιουρί του Dior ήρθε η ώρα της Αλμπέρτα Φερέτι για το βραβείο Guido Carli

Βραβεύτηκαν επίσης ο επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην Ιταλία και η πρόεδρος του οργανισμού πίσω από το Μουσείο MAXXI στη Ρώμη.
Η ιταλίδα σχεδιάστρια, Αλμπέρτα Φερρέτι, παραλαμβάνει το βραβείο Guido Carli από την Ορνέλλα Μπάρα, COO της International Walgreens Boots Alliance, στην Ρώμη.
Franco Origlia via Getty Images
Η ιταλίδα σχεδιάστρια, Αλμπέρτα Φερρέτι, παραλαμβάνει το βραβείο Guido Carli από την Ορνέλλα Μπάρα, COO της International Walgreens Boots Alliance, στην Ρώμη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια προσωπικότητα από τον κόσμο της μόδας λαμβάνει την συγκεκριμένη ειδική αναγνώριση. Στους προηγούμενους αποδέκτες του «Βραβείου Guido Carli» (γιατί περί αυτού ο λόγος) περιλαμβάνεται ο πρώην πρόεδρος της Yoox Net-a-porter, Φεντερίκο Μαρτσέτι, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior, Μαρία Γκράτσια Κιουρί, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Moncler, Ρέμο Ρουφίνι, κι ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Brooks Brothers, Κλαούντιο ντελ Βέκκιο.

Φέτος ήταν η σειρά της σχεδιάστριας μόδας, Αλμπέρτα Φερέτι, ιδρύτριας του ομώνυμου brand, Alberta Ferretti να τιμηθεί με το προανφερθέν βραβείο που απονέμεται σε Ιταλούς επιχειρηματίες και δημιουργικά ταλέντα που ξεχωρίζουν για την αριστεία, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους.

«Είναι πάντα συγκινητικό να λαμβάνεις ένα βραβείο, ειδικά όταν συνδέεται με τη δουλειά σου» ανέφερε η Αλμπέρτα Φερέτι. «Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου προσπαθούσα πάντα με πάθος και αποφασιστικότητα να εκτιμώ την ομορφιά, τη μοναδικότητα και τη δημιουργικότητα των κόσμων του πολιτισμού, της τέχνης και του ντιζάιν στους οποίους η χώρα μας υπερέχει. Αυτό το βραβείο είναι σίγουρα ένα ορόσημο για μένα και ένα κίνητρο για να συνεχίσω να αφηγούμαι την αποκλειστικότητα του Made in Italy στον κόσμο» πρόσθεσε.

Στη σχεδιάστρια μόδας απονεμήθηκε το βραβείο την περασμένη εβδομάδα, σε εκδήλωση στο Auditorium Parco della Musica της Ρώμης, πολυχώρο στην ιταλική πρωτεύουσα που φιλοξενεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης.

Η απονομή των βραβείων Guido Carli, θεσμοθετήθηκε από τη Ρομάνα Λιούτζο στη μνήμη του αείμνηστου παππού της, Γκίντο Κάρλι, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Italian Bank για 15 χρόνια, καθώς και υπουργός Οικονομικών στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και αρχές της δεκαετίας του ’90 και πρόεδρος της Confindustria, της Ένωσης Ιταλών επιχειρηματιών.

Άλλες προσωπικότητες που βραβεύτηκαν ήταν ο στρατηγός Φραντσέσκο Πάολο Φιλιουόλο, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην Ιταλία και η Τζοβάνα Μελάντρι, πρόεδρος του Foundation MAXXI, του οργανισμού πίσω από το Μουσείο MAXXI στη Ρώμη.

ΠΗΓΗ: wwd , ΑΠΕ