ΜΕΘ: Τέσσερις μύθοι και η πραγματικότητα

Το βίντεο του Υπουργείου δίνει απάντηση σε τέσσερις μύθους που έχουν διαδοθεί σχετικά με την κατάσταση του ΕΣΥ.
ΜΕΘ, Θεσσαλονικη
ΜΕΘ, Θεσσαλονικη
Eurokinissi

Με ένα νέο βίντεο, το Υπουργείο Υγείας, δίνει την δική του απάντηση για την κριτική που δέχεται όσον αφορά τη στήριξη του ΕΣΥ τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας.

Το σποτ με τίτλο «ΜΕΘ: Η πραγματικότητα σε αριθμούς», παραθέτει στοιχεία σχετικά με την ενίσχυση των μονάδων εντατικής θεραπείας τα δύο τελευταία χρόνια, τον εξοπλισμό τους με μηχανήματα, αλλά και την ενίσχυση του προσωπικού που εργάζεται στο ΕΣΥ.

Το σχετικό βίντεο δίνει απάντηση σε τέσσερις μύθους που έχουν διαδοθεί σχετικά με την κατάσταση του ΕΣΥ.

Με νούμερα

Στο σποτ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι από τις 557 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν το 2019 σήμερα υπάρχουν 1.105, ενώ τα νοσοκομεία ενισχύθηκαν με 3.729 εργαζόμενους σε μόνιμο προσωπικό και με 15.732 σε επικουρικό προσωπικό – που αφορά γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπούς εργαζόμενους και στις δύο περιπτώσεις.

Στην ερώτηση πως πιέζεται το σύστημα Υγείας με 600 διασωληνωμένους το υπουργείο απαντά ότι από τις 1,347 κλίνες ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες σήμερα- οι 1105 στο ΕΣΥ, οι 207 σε ιδιωτικές κλινικές και οι 35 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία – οι 702 διατίθενται για ασθενείς με κορονοϊό και οι 645 σε ασθενείς με άλλα νοσήματα.