Μητσοτάκης: Υποκριτική στάση ΣΥΡΙΖΑ για το νερό, επιλογές που προκαλούν γέλιο στα ψηφοδέλτια

Ο πρωθυπουργός εξηγεί γιατί δεν μπορούν να περάσουν άμεσα στο Δημόσιο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
Dimitris Papamitsos

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό FM100 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τον σχεδιασμό του για τη Θεσσαλονίκη, ενώ τοποθετήθηκε στο θέμα της επαναφοράς της ΕΥΑΔΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο και απάντησε σε ερώτηση γιατί θα το κάνει μετά τις εκλογές – εφόσον επανεκλεγεί.

Στην τοποθέτηση του ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που μετέφερε τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο.

«Δηλαδή ουσιαστικά δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση του νερού καθώς το Υπερταμείο έχει ως βασικό σκοπό την εκποίηση αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Άρα αυτή ήταν μια απόφαση την οποία πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ τότε, όταν έφτιαξε το Υπερταμείο και εκχώρησε σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου στους δανειστές μας για 99 χρόνια. Υπέγραψε φυσικά και τις σχετικές νομικές δεσμεύσεις οι οποίες, εξακολουθούν και ισχύουν μέχρι σήμερα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο υποκριτικό είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ουσιαστικά δρομολόγησε αυτή την διαδικασία, να κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει το νερό», σημείωσε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να ιδιωτικοποιήσουμε το νερό. Και μάλιστα έχω δεσμευτεί και δημόσια ότι η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ θα επιστρέψουν στον άμεσο έλεγχο του κράτους, θα βγουν δηλαδή από το Υπερταμείο, και θα επιστρέψουν υπό άμεσο κρατικό έλεγχο. Γιατί αυτό το πράγμα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές και δεν μπορεί να γίνει με την τροπολογία; Διότι αν μπορούσε να γίνει φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το είχε κάνει τόσο καιρό. Για τον απλούστατο λόγο ότι έχουν αναληφθεί βαριές νομικές δεσμεύσεις από το ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία αυτά και αυτή η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων πρέπει να γίνει και σε συνεννόηση με τους δανειστές. Διότι αυτά δεσμεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει.

Εγώ λοιπόν προσωπικά, αναλαμβάνω την ευθύνη των όσων σας λέω, ότι θα μεταφέρω πίσω τα περιουσιακά στοιχεία αυτά, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει προφανώς από τη μία στιγμή στην άλλη με μία τροπολογία της τελευταίας στιγμής, την τελευταία μέρα που είναι ανοιχτή η Βουλή», εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης ενώ άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό.

«Είναι απολύτως υποκριτική η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ και θα σας έλεγα παραπλανά την κοινή γνώμη με fake news. Αυτοί που μετέφεραν τα περιουσιακά στοιχεία στο Υπερταμείο να κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία ότι προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει το νερό όταν υπάρχει ρητή δική μου προσωπική δέσμευση ότι αυτό όχι μόνο δεν θα γίνει αλλά και ότι τα περιουσιακά στοιχεία αυτά θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

Και στο κάτω-κάτω της γραφής, για να σας το πω και πολύ απλά, οι πολίτες θα πρέπει να κρίνουν να πρέπει να πιστέψουν εμένα ή τον κ. Τσίπρα. Νομίζω ότι έχουμε δώσει και οι δύο δείγματα γραφής ως προς την αξιοπιστία λόγων και έργων κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής μας θητείας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Η υποψηφιότητά μου στη Θεσσαλονίκη καταδεικνύει το προσωπικό μου ενδιαφέρον για την πόλη»

Επίσης αναφέρθηκε και στην απόφαση του να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

«Έχουμε δρομολογήσει ένα πρόγραμμα σημαντικών παρεμβάσεων που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, πολλά από τα σημαντικά έργα προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και η υποψηφιότητά μου στην πρώτη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θέλει ακριβώς να καταδείξει όχι μόνο το προσωπικό μου ενδιαφέρον για την πόλη την οποία τόσο πολύ αγαπώ, αλλά και το ενδιαφέρον το οποίο σκοπεύω να επιδείξω στη συνέχεια -εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός- ώστε να προχωρήσει με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα το πρόγραμμα των έργων για να μη θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή πόλη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης προαναγγέλλοντας ότι σήμερα, κατά το διάστημα της επίσκεψης του στην πόλη, θα παρουσιάσει ένα συνολικό πλαίσιο σημαντικών παρεμβάσεων.

«Μάλλον γέλιο προκάλεσαν κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρωθυπουργός για τα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να σχολίασε και το θέμα των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, στα οποία συμμετέχει και ο Ευάγγελος Αντώναρος.

«Επιτρέψτε μου να πω μόνο ότι μάλλον γέλιο προκάλεσαν οι κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση.

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριλαμβάνουν τον κ. Παππά, ο οποίος είναι καταδικασμένος αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο, συμπεριλαμβάνουν τον κ. Πολάκη, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που επέστρεψε, διότι τελικά προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον «Πολακισμό» εκφράζει, και δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος εκφραστής του, καθώς και μία σειρά από άλλους υποψηφίους που τι να σας πω, περισσότερο σε «λούμπεν» ψηφοδέλτια με παραπέμπουν, παρά σε ψηφοδέλτιο κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει τον μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δημοφιλή