Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας έγραψε σήμερα μόνος του τον πρόλογο της ήττας του

«Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Αυτό είναι το ερώτημα των εκλογών», το μήνυμα του πρωθυπουργού από την Κρήτη.
Ο πρωθυπουργός σε ομιλία του από το Ηράκλειο της Κρήτης
Ο πρωθυπουργός σε ομιλία του από το Ηράκλειο της Κρήτης
Eurokinissi

«Όχι μία δεύτερη φορά στην συμφορά αλλά μία δεύτερη εντολή στην προκοπή» τόνισε σε ομιλία του με ξεκάθαρο προεκλογικό «άρωμα» στο Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν τι θα γινόταν αν ήταν κάποιος άλλος στο τιμόνι της χώρας κατά τη διάρκεια των μεγάλων κρίσεων που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ.

«Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Αυτό είναι το ερώτημα των εκλογών», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Ο κ. Τσίπρας έγραψε σήμερα μόνος του τον πρόλογο της ήττας του. Αυτή η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή που ήδη έχει ξεκινήσει. Δεν θα διαπιστώσουμε απλά την αρραγή ενότητα του κόμματος και των βουλευτών μας, θα είναι μία ευκαιρία να μάθουμε πολλά. Να μάθουμε πολλά, γιατί σχετικά με το θέμα των περίφημων υποκλοπών εμείς έχουμε ήδη τοποθετηθεί, με ευθύτητα. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ. Χωρίς να αγνοούμε λάθη, αλλά και χωρίς να διαλύουμε μία πολύτιμη Υπηρεσία».

Όπως είπε, δεν επιδιώκει την σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά την σύγκριση, εξαπέλυσε βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καλογρίτσα, για τον μάρτυρα της υπόθεσης Novartis ο οποίος συνελήφθη, για τις υποθέσεις Παππά και Παπαγγελόπουλου και υπογράμμισε την κρισιμότητα των εκλογών.

«Η πρώτη κάλπη είναι αυτή που θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη μέρα και η δεύτερη κάλπη θα έρθει να επιβεβαιώσει την εντολή του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για αυτοδυναμία της ΝΔ.

«Κλείνει η πρώτη κυβερνητική μας θητεία με τα αποτελέσματα της να γίνονται διαβατήριο για την επόμενη», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός ενώ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κυβερνητικό έργο, εστίασε στις μειώσεις φόρων και εισφορών, στη μείωση της ανεργίας, στην ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας. «Μετά από 42 μήνες μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω ναι: το είπαμε και το κάναμε».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι όλα όσα έκανε η κυβέρνηση δεν έγιναν σε κανονικές συνθήκες αλλά αντιμετωπίζοντας μεγάλες προκλήσεις. Από την ένταση που προκαλεί η Τουρκία μέχρι την ενεργειακή κρίση που ήταν συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία.

«Εμείς είμαστε αφέντες της μοίρας μας»

Αναφερόμενος στα θέματα οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «σήμερα η Ελλάδα καταγράφει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη» ενώ μίλησε και για τη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους. «Εμείς είμαστε αφέντες της μοίρας μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός εξηγώντας ότι η χώρα δεν έχει καμία εποπτεία, επεσήμανε τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η χώρα βρίσκεται ένα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας εξηγώντας ότι θα είναι φθηνότερος ο δανεισμός όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες της. Μίλησε για την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ισχύσει από την 1 Απριλίου, τις αυξήσεις στις συντάξεις και έκανε ξεχωριστή αναφορά στη μάχη κατά της ακρίβειας.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί το καλάθι του νοικοκυριού και ο Πρόεδρος Μακρόν στη Γαλλία ετοιμάζεται να το αντιγράψει», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ τόνισε και τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την στήριξη της κοινωνίας, ιδιαίτερα απέναντι στις υψηλές τιμές ενέργειας.

«Ξεχωριστή σημασία για τους Κρητικούς έχει η άμυνα της πατρίδας μας»

«Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ», τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ ξανάστειλε μήνυμα προς την Άγκυρα. «Όσοι λένε ότι θα έρθουν ένα βράδυ ξαφνικά, μπορεί να ξυπνήσουν ένα βράδυ στην σκληρή πραγματικότητα» ανέφερε καταχειροκροτούμενος ο κ. Μητσοτάκης ενώ μίλησε για τις ισχυρές συμμαχίες της χώρας σημειώνοντας ότι «ξεχωριστή σημασία για τους Κρητικούς έχει η άμυνα της πατρίδας μας».

Αναφέρθηκε στο φράγμα που χτίζεται στον Έβρο και άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε δεν έχει ζητήσει ακόμα συγγνώμη για το θέμα της μικρής Μαρίας, μία ψεύτικη ιστορία που δυσφήμησε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

«480 έργα, υψους 7,7 δισ. ευρώ στην Κρήτη»

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός μίλησε για μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κρήτη, όπως η κατασκευή του ΒΟΑΚ, στο βόρειο τμήμα του νησιού τονίζοντας ότι είναι ο μεγαλύτερος αυτοκινητόδρομος που κατασκευάζεται σήμερα στην Ευρώπη. «Δεν παραλάβαμε τίποτα, παρά μόνο ένα σχέδιο στον χάρτη», είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι οι Κρητικοί έπεσαν θύματα εξαπάτησης από την προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα του ΒΟΑΚ. Αναφέρθηκε επίσης στην κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, στα ενεργειακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε να απαλλαγεί η Κρήτη από το μαζούτ, στα έργα που γίνονται στα λιμάνια, στα αρδευτικά έργα, την οικοδόμηση νέου δικαστικού μεγάρου στο Ηράκλειο, τα έργα σε νοσοκομεία και πανεπιστήμια, ανακοινώνοντας ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Κρήτη περιλαμβάνει συνολικά 480 έργα ύψους 7,7 δισ. ευρώ.

«Αυτό το αναπτυξιακό σχέδιο είναι ένας οδικός χάρτης της Κρήτης του 2030 στην Ελλάδα του 2030», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τους μεγάλους στόχους της δεύτερης τετραετίας, που ένας εκ των οποίων είναι «καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα» , για παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί για την στήριξη των νέων, για την ενίσχυση του τομέα της Υγείας, για την σημασία της πρόληψης.

«Όπως κάναμε αυτά που είπαμε, έτσι θα κάνουμε και αυτά που σχεδιάζουμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν τι θα γινόταν αν ήταν κάποιος άλλος στο τιμόνι της χώρας κατά τη διάρκεια των μεγάλων κρίσεων που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
Eurokinissi

Πρόταση δυσπιστίας από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: Τα δέκα ονόματα των στόχων της ΕΥΠ

Όλα δείχνουν ότι πάμε προς τις εκλογές με μία μετωπική σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη – Αλέξη Τσίπρα. Λίγες ώρες πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κρήτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μιλώντας στη Βουλή, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, χαρακτηρίζοντάς τον «εγκέφαλο και αρχηγό εγκληματικού δικτύου και παρακράτους» κάνοντας λόγο για «οργουελιανή δυστοπία με δεκάδες, εκατοντάδες θύματα» και δίνοντας ονόματα για τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες», είπε, υποστηρίζοντας ότι «η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, την ασφάλεια της χώρας, τα δικαιώματα».

Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε «αδιάσειστες αποδείξεις από τα αρχεία των παρόχων κινητής τηλεφωνίας» και, αναφερόμενος στον φάκελο που είχε βγαίνοντας από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, είπε πως περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα που κατέθεσε εκείνος στην Αρχή στις 7/12 και που εμπλούτισε κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής, με μεταγενέστερο αίτημά του στις 28/12. «Ο φάκελος λοιπόν περιέχει τα παράνομα έργα του σκοτεινού παρακράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης, το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του κράτους».

«Στις 28/12 λοιπόν, και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η Ανεξάρτητη Αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων της ΕΥΠ, πέραν του κ. Ανδρουλάκη και κ. Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τέλλογλου, ζήτησα επισήμως γραπτώς να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή, ώστε να διαλευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση από την ΕΥΠ με διάταξη υπογεγραμμένη από την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ, ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κ. Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος». «Και η απάντηση που επίσημα έλαβα σε αυτόν τον κλειστό φάκελο, ήταν έξι στα έξι», τόνισε, «για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη».

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αλαζονεία, λέγοντας πως «μεγάλωσε ως πρίγκιπας και νόμισε ότι έγινε βασιλιάς και πίστεψε ότι θα είναι ισόβιος».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι οι τύχες της χώρας βρίσκονται στα χέρια μιας κυβέρνησης «όχι μόνο ανίκανης, προσκολλημένης σε ιδιοτέλειες και συμφέροντα, αλλά και βαθιά αντιδημοκρατικής. Και ενός πρωθυπουργού που γράφει το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποστασίας από τους κανόνες της δημοκρατίας».

Είπε ότι «δημοσιογράφοι, ευρωβουλευτές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., υπουργοί, επιχειρηματίες, στελέχη των ενόπλων μας δυνάμεων, έχουν ταπεινωθεί, σε ”στόχους” κι έγιναν βορά ενός παράνομου, πράγματι ρυπαρού δικτύου. Ενός εγκληματικού δικτύου, θα έλεγα εγώ. Που είχε όμως έδρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Και συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «οργάνωσε αυτό το δίκτυο προκειμένου να έχει στο χέρι, όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πολιτικούς του φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τη στρατιωτική ηγεσία, τους δημοσιογράφους, τους αξιωματικούς του στρατεύματος. Αλλά και για να τους έχει στο χέρι τους ίδιους, να τους εκβιάζει. Να γνωρίζει τις σκέψεις, τις επιδιώξεις, τις αδυναμίες τους». Πρόσθεσε ότι «το δίκτυο αυτό το οργάνωσε με πολύ σοβαρό σχεδιασμό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου».

Δημοφιλή