Μεγάλη χασισοφυτεία στα ορεινά της Βοιωτίας: Μία σύλληψη

Βρέθηκαν 2.000 φυτά κάνναβης.
.
.
ΕΛΑΣ

Περισσότερα από δύο χιλιάδες φυτά κάνναβης, εκ των οποίων τα εννιακόσια είχαν ύψος και θα έδιναν σοδειά στους χασισοκαλλιεργητές, εντόπισαν και εκρίζωσαν οι αστυνομικές αρχές σε ορεινή έκταση στο Κλειδί της Βοιωτίας.

Τα στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας εντόπισαν τη φυτεία σε μία απόκρημνη πλαγιά και λίγο μετά τα μεσάνυχτα τής Τρίτης σε μία επιχείρηση, μαζί με στελέχη ΕΚΑΜ, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν από τους καλλιεργητές της, ενώ έχουν στοιχεία για ακόμα τρεις, τους οποίους και αναζητούν.

Η φυτεία βρισκόταν σε εξαιρετικά δυσπρόσιτη περιοχή, καθώς ήταν σε πλαγιά χαράδρας μεγάλης κλίσεως, εντός της οποίας υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, που περιβαλλόταν από πυκνή βλάστηση, με σκοπό να παρέχεται φυσική κάλυψη.

Η άρδευση της φυτείας γινόταν από πλαστικά βαρέλια νερού και λάστιχα ποτίσματος, τα οποία τροφοδοτούνταν από το κανάλι του Μόρνου.

Από το χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν επίσης πλήθος βαρελιών νερού και ελαστικών ποτίσματος, γεωργικά εργαλεία και άλλα αντικείμενα (μπουκάλια, γάντια εργασίας κ.λ.π.), κατάλληλα για την περιποίησή της.