Η αιχμηρή απάντηση του Κρις Ροκ στο απολογητικό βίντεο του Γουίλ Σμιθ

«Όποιος ισχυρίζεται ότι τα λόγια πονάνε, σίγουρα δεν τον έχουν χτυπήσει στο πρόσωπο», τονίζει για το περιβόητο χαστούκι στα Όσκαρ.
LISA O'CONNOR via Getty Images

Μέχρι να πάρει θέση στην εκπομπή της Τζέιντα Σμιθ, «Red Table», ο Κρις Ροκ χρησιμοποιεί μόνο τα stand-up σόου του ως δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό. Σε ένα εξ αυτών άλλωστε, τοποθετήθηκε σχετικά με το χαστούκι στα Όσκαρ.

Ώρες αφότου ο πρωταγωνιστής της ταινίας «King Richard» έσπασε τη σιωπή του με ένα απολογητικό βίντεο, ύστερα από διάλειμμα πολλών μηνών από τα φώτα της δημοσιότητας, ο διάσημος κωμικός ανέβηκε στη σκηνή του Fox Theatre, στην Ατλάντα, έναν από τους σταθμούς της παγκόσμιας περιοδείας του με τίλο «Ego Death».

Παρόλο που ο Κρις δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο εγκάρδιο εξάλεπτο βίντεο του Γουίλ, σύμφωνα με το People, έστειλε ένα αιχμηρό μήνυμα για το πώς «όλοι προσπαθούν να παραστήσουν το θύμα».

«Αν όλοι παριστάνουν το θύμα, τότε κανείς δεν θα ακούσει τα πραγματικά θύματα. Όποιος ισχυρίζεται ότι τα λόγια πονάνε, δεν έχει χτυπηθεί ποτέ στο πρόσωπο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κρις Ροκ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γουίλ ανέβηκε στη σκηνή της τελετής των Όσκαρ, τον Μάρτιο. Προτού απονείμει το βραβείο στον ηθοποιό, ο κωμικός έκανε ένα αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία μίλησε δημόσια για την αλωπεκία της.

Στο πρόσφατο βίντεό του, ο Γουίλ Σμιθ απάντησε σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τη διαβόητη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του αν έχει επικοινωνήσει με τον Κρις, ο οποίος δήλωσε ότι «δεν είναι έτοιμος να μιλήσει».

«Κρις, σου ζητώ συγγνώμη. Η συμπεριφορά μου ήταν απαράδεκτη και θα είμαι εδώ όποτε είσαι έτοιμος να μιλήσεις», απολογήθηκε ο Σμιθ.

ROBYN BECK via Getty Images

Ο ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σύζυγο του σε σχέση με το δυσάρεστο περιστατικό.

«Η επιλογή βασίστηκε στις δικές μου εμπειρίες, και στην προϊστορία μου με τον Κρις. Η Τζέιντα δεν είχε την παραμικρή σχέση με αυτό. Συγγνώμη, μωρό μου.»

Μετά από μήνες προβληματισμού, ο Γουίλ Σμιθ προσπαθεί να απαλλαγεί από το αίσθημα ντροπής για τη πράξη του, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένειά του, τους υποψηφίους και τους θαυμαστές του εν γένει.

«Η απογοήτευση των ανθρώπων είναι το πιο σημαντικό τραύμα μου. Σιχαίνομαι να απογοητεύω τους ανθρώπους. Με πληγώνει να ξέρω ότι δεν ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες που είχαν από μένα», υπογράμμισε στην ανάρτησή του.

Λίγο μετά την τελετή των Όσκαρ, ο σταρ παραιτήθηκε εθελούσια από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, η οποία έκτοτε του απαγόρευσε να παρευρεθεί στην απονομή των βραβείων, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωσή της για την επόμενη δεκαετία.