Γουίλ Σμιθ: Ζητά μέσω βίντεο «συγγνώμη» στον Κρις Ροκ

Για το χαστούκι στην τελετή βράβευσης των Οσκαρ.
via Associated Press

Ο Γουίλ Σμιθ ζήτησε ξανά συγγνώμη από τον Κρις Ροκ για το χαστούκι κατά τη διάρκεια της βραδιάς των Oσκαρ μέσα από ένα νέο βίντεο, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του ήταν «απαράδεκτη» και ότι είχε επικοινωνήσει με τον κωμικό για να συζητήσει το περιστατικό, αλλά του είπαν ότι ο Ροκ δεν νιώθε ακόμα έτοιμος για κάτι τέτοιο.

«Δεν υπάρχει μέρος του εαυτού μου που να πιστεύει ότι αυτός ήταν ο σωστός τρόπος να συμπεριφερθώ εκείνη τη στιγμή», είπε ο Σμιθ στο βίντεο διάρκειας περίπου έξι λεπτών που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο την Παρασκευή. «Είμαι βαθιά μετανιωμένος και προσπαθώ να μετανιώνω χωρίς να ντρέπομαι για τον εαυτό μου». Στον Ροκ, είπε: «Είμαι εδώ όποτε είσαι έτοιμος να μιλήσεις».

Ο Σμιθ, καθισμένος με μπλουζάκι πόλο και άσπρο καπέλο, μίλησε απευθείας σε μια κάμερα, απαντώντας σε προεπιλεγμένες ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά του στα Βραβεία Όσκαρ στις 27 Μαρτίου, όταν χαστούκισε τον παρουσιαστή αφού ο κωμικός έκανε αναφορά στο χτένισμα της Τζέιντα Πίνκετ, σύζυγο του Σμιθ.

Ο Σμιθ ζήτησε επίσης συγγνώμη από την οικογένεια του Ροκ και ειδικά τη μητέρα του, Ρόζαλι, η οποία τρομοκρατήθηκε βλέποντας τον γιο της να χαστουκίζεται και είπε στο US Weekly ότι, ”Όταν χαστούκισε τον Κρις, μας χαστούκισε όλους. Με χαστούκισε πραγματικά.” Ο Σμιθ ζήτησε επίσης συγγνώμη από τον Τόνι Ροκ, τον μικρότερο αδερφό του Κρις.

«Δεν συνειδητοποίησα πόσοι άνθρωποι πληγώθηκαν εκείνη τη στιγμή», είπε ο Σμιθ.

Ο Σμιθ είπε επίσης ότι η γυναίκα του δεν έκανε τίποτα για να ενθαρρύνει το χαστούκι του. «Η Τζέιντα δεν είχε καμία σχέση με αυτό», είπε. «Έκανα μια επιλογή μόνος μου».

Μετά τον καυγά, η ακαδημία κινηματογραφικών ταινιών απαγόρευσε στον Σμιθ να παρευρεθεί στα Όσκαρ ή σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση της ακαδημίας για τα επόμενα 10 χρόνια. Ο Σμιθ ζήτησε συγγνώμη από τον Ροκ σε μια δήλωση μετά τα Όσκαρ, λέγοντας ότι ήταν «εκτός ελέγχου και έκανα λάθος».

Πηγή: Associated Press