Κρις Ροκ: Όποιος λέει ότι «τα λόγια πονάνε» δεν έχει δεχτεί χτύπημα στο πρόσωπο

Ο Αμερικανός κωμικός άνοιξε την πρώτη του παράσταση στη Βρετανία με ένα σχόλιο για το χαστούκι από τον Γουίλ Σμιθ.
(AP Photo/Chris Pizzello, File)
(AP Photo/Chris Pizzello, File)
via Associated Press

Στην τελετή των Όσκαρ πριν από έξι εβδομάδες, ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον Κρις Ροκ, όταν ο κωμικός αστειεύτηκε για το κεφάλι της συζύγου του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία έχει ξυρίσει τα μαλλιά της λόγω αλωπεκίας. Το γεγονός συγκλόνισε το Χόλιγουντ, αναστάστωσε την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και έγινε διεθνώς είδηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όταν ο Κρις Ροκ ανέβηκε στη σκηνή του Royal Albert Hall στο Λονδίνο, στην πρώτη εμφάνιση του στη βρετανική πρωτεύουσα, στις 12 Μαΐου, είπε: «Είμαι εντάξει, σε περίπτωση που αναρωτιέται κανείς. Ανέκτησα το μεγαλύτερο μέρος της ακοής μου και προσπαθώ να κάνω ένα αξιοπρεπές σόου».

Εξηγώντας ότι δεν είχε σκοπό να αφιερώσει άλλο χρόνο της παράστασής του στο περιστατικό, πρόσθεσε: «Ο κόσμος περιμένει από μένα να μιλήσω για αυτά τα @@@@@, δεν πρόκειται να μιλήσω τώρα, θα φτάσω σε αυτά τελικά. Στο Netflix».

Ωστόσο για άλλη μια φορά έκανε νύξη, λέγοντας πόσο εύκολα προσβάλλονται οι άνθρωποι: «Όποιος λέει “τα λόγια πονάνε” δεν έχει δεχτεί ποτέ χτύπημα στο πρόσωπο».

Μετά το -σε απευθείας μετάδοση- χαστούκι, ο Σμιθ ζήτησε συγγνώμη και παραιτήθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών την 1η Απριλίου.

Στις 8 Απριλίου, η Ακαδημία αποφάσισε να απαγορεύσει στον Γουίλ Σμιθ να παρευρίσκεται σε τελετές απονομής των Όσκαρ για τα επόμενα 10 χρόνια.

Η μητέρα του Ροκ, Ρόουζ, είπε πρόσφατα ότι αισθάνθηκε ότι ο Σμιθ την πλήγωσε σωματικά όταν χαστούκισε τον γιο της. «Όταν πληγώνεις το παιδί μου, πληγώνεις εμένα» είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, The Independent