Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ: Ελπίζω στη συμφιλίωση του Γουίλ Σμιθ και του Κρις Ροκ

Δύο μήνες μετά το χαστούκι που επισκίασε τα φετινά Όσκαρ, η Τζέιντα αποκαλύπτει τη βαθύτερη επιθυμία της.
H Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ με το σύζυγο της Γουϊλ Σμιθ στη φετινή απονομή των Όσκαρ.
H Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ με το σύζυγο της Γουϊλ Σμιθ στη φετινή απονομή των Όσκαρ.
Lionel Hahn via Getty Images

Αναντίρρητα, κορυφαία στιγμή της φετινής απονομής των Όσκαρ, στις 27 Μαρτίου, αποτέλεσε ένα βίαιο περιστατικό, που θα συζητιέται για πολλά χρόνια ακόμα: το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στο πρόσωπο του Κρις Ροκ, παρουσιαστή της τελετής. Ο Σμιθ από το κάθισμα της πρώτης σειράς ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον Ροκ, σοκάροντας τον κωμικό και το κοινό. Το χαστούκι δόθηκε ως απάντηση στο, ομολογουμένως κακόγουστο αστείο του Κρις Ροκ για το στυλ των μαλλιών της ηθοποιού και συζύγου του Γουίλ Σμιθ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

Η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, η οποία έχει μιλήσει δημόσια για τη μάχη που δίνει με την αλωπεκία, εμφανίστηκε με εντελώς ξυρισμένο κεφάλι, παρόμοιο με αυτό της Ντέμι Μουρ στην ταινία «Η Επίλεκτη» (1997) όπου η πρωταγωνίστρια εμφανίζεται με ξυρισμένο κεφάλι. Δύο μήνες μετά το συνταρακτικό περιστατικό, όλοι οι παρευρισκόμενοι έχουν χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά του Σμιθ ως απορριπτέα, ενώ η Ακαδημία κινηματογράφου του απαγόρευσε την είσοδο σε οποιαδήποτε εκδήλωσή της για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Το χαστούκι στον Κρις Ροκ που επέφερε τον αποκλεισμό του Γουίλ Σμιθ από οποιαδήποτε εκδήλωση της Ακαδημίας κινηματογράφου για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Το χαστούκι στον Κρις Ροκ που επέφερε τον αποκλεισμό του Γουίλ Σμιθ από οποιαδήποτε εκδήλωση της Ακαδημίας κινηματογράφου για τα επόμενα δέκα χρόνια.
via Associated Press

Η βραδιά των Όσκαρ: Σημείο αναφοράς για όσους πάσχουν από γυροειδή αλωπεκία

Η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, χωρίς να έχει πρόθεση, έγινε πρωταγωνίστρια της ατυχούς σκηνής. Λίγες ημέρες αργότερα δήλωσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ότι βρισκόταν στη φάση θεραπείας, κάτι που επισήμανε και μερικές εβδομάδες αργότερα στην εκπομπή Red Table Talk.

Η Γουίλοου Σμιθ, κόρη του Γουίλ και της Τζέιντα Σμιθ, η οποία εμφανίστηκε με ξυρισμένο κεφάλι τη βραδιά των Όσκαρ, ως ένδειξη συμπαράστασης στη μητέρα της.
Η Γουίλοου Σμιθ, κόρη του Γουίλ και της Τζέιντα Σμιθ, η οποία εμφανίστηκε με ξυρισμένο κεφάλι τη βραδιά των Όσκαρ, ως ένδειξη συμπαράστασης στη μητέρα της.
via Associated Press

Πρόκειται για το πρόγραμμα, το οποίο η Τζέιντα συμπαρουσιάζει με την κόρη της Γουίλοου και μεταδίδεται στο Facebook Watch. Εκεί, η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για το συμβάν, καθώς και για τη σχέση μεταξύ Σμιθ και Ροκ το διάστημα που ακολούθησε.

Η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ κατόρθωσε να μετατρέψει τη βραδιά των Όσκαρ σε μια σημαντική στιγμή για την γυροειδή αλωπεκία, την πάθηση με κύριο σύμπτωμα την τριχόπτωση.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Alopecia Areata, η γυροειδής αλωπεκία επηρεάζει έως και 6,8 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και εθνοτικής ομάδας, ενώ τα συμπτώματα ποικίλλουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις η συγκεκριμένη πάθηση, ενδέχεται να αλλοιώσει την αίσθηση της ταυτότητας, φέρνοντας το άτομο αντιμέτωπο με τις αντιλήψεις των άλλων γύρω από την ομορφιά, τα μαλλιά, τη φυλή και τον πολιτισμό.

Η ηθοποιός Τζέιντα Σμιθ αντιλήφθηκε τη στιγμή ως ευκαιρία για εκείνη και την οικογένειά της, προκειμένου να εκφραστούν γύρω από το πώς είναι να υποφέρεις από την εν λόγω πάθηση. Καλεσμένη της ήταν η μητέρα ενός 12χρονου κοριτσιού, που δέχθηκε bullying εξαιτίας της τριχόπτωσης και αυτοκτόνησε, καθώς και μια ειδική γιατρός σε θέματα αλωπεκίας, προκειμένου να δώσει απαντήσεις στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, το οποίο είχε χτυπήσει την πόρτα της μητέρας της Σμιθ επίσης.

«Με αφορμή την περιπέτεια της υγείας μου και τα όσα συνέβησαν στα Όσκαρ, χιλιάδες άνθρωποι μοιράστηκαν μαζί μου τις ιστορίες τους. Η βαθύτερη ελπίδα μου είναι ότι αυτοί οι δύο ευφυείς και άξιοι άντρες θα έχουν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν τη μεταξύ τους σχέση, να μιλήσουν και να συμφιλιωθούν. Η κατάσταση του κόσμου σήμερα είναι τέτοια, που τους χρειαζόμαστε και τους δύο εξίσου, και πραγματικά όλοι μας χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον περισσότερο από ποτέ. Μέχρι τότε, ο Γουίλ κι εγώ συνεχίζουμε να κάνουμε ό,τι κάναμε τα τελευταία 28 χρόνια, να ανακαλύπτουμε δηλαδή αυτό που ονομάζεται κοινή ζωή» εξομολογείται η ηθοποιός.