Βαλλιανάτος: Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν μπήκε για να κλέψει

Βαλλιανάτος: Ο Ζακ Κωστόπουλος δεν μπήκε για να κλέψει
Zak Kostopoulos/facebook

Μία διαφορετική εκδοχή για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου παρουσιάζει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ενώ η αστυνομία μελετά τα βίντεο τόσο από κάμερα κλειστού κυκλώματος όσο και από τα κινητά τηλέφωνα των περαστικών για να εξακριβωθεί το τι ακριβώς συνέβη την Παρασκευή, μέσα και έξω από το κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο Ζακ μπήκε στο κοσμηματοπωλείο με την πρόθεση να ληστέψει.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάζει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, ο Ζακ δεν μπήκε για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Μάλιστα, όπως αναφέρει, υπάρχει οπτικό υλικό. «Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ.» συνεχίζει.

Ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε χθες ποιος ήταν ο άνθρωπος που έπεσε νεκρός στο κοσμηματοπωλείο, μιλώντας ωστόσο τότε για ληστεία. Πιθανότατα προέκυψαν νέα ευρήματα που αλλάζουν την αρχική εκδοχή της υπόθεσης.

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του βάσει ενός βίντεο από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον ίδιο, μαζί με ένα άγνωστο, να κλωτσούν τον Ζακ Κωστόπουλο, όταν εκείνος είχε εγκλωβιστεί στο κοσμηματοπωλείο. Είχε προσπαθήσει επίσης να περάσει μέσα από την τζαμαρία και τραυματίστηκε βαρύτατα. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό», όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Δημοφιλή