ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
04/04/2019 11:32 EEST

Μια ενέργεια που επιβραβεύει τις αξιόλογες ιδέες και τους νέους με όραμα

Πώς το πρόγραμμα “World of Difference" του Ιδρύματος Vodafone βάζει το “λιθαράκι” του στην προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο.

Μια ενέργεια που επιβραβεύει τις αξιόλογες ιδέες και τους νέους με όραμα

Πόσο υπέροχο είναι να μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς και να έχεις τη στήριξη των γύρω σου; Όνειρο, αλλά ταυτόχρονα και δύσκολο. Στην Ελλάδα του σήμερα, στη χώρα που παλεύεις με ό,τι όπλα έχεις απλά για να επιβιώσεις, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς και να πληρώνεσαι γι’ αυτό.

Όμως, το ποτήρι δεν είναι πάντα μισοάδειο. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, υπάρχουν άνθρωποι και οργανισμοί που επιβραβεύουν τις αξιόλογες ιδέες και τους νέους με όραμα. Mια τέτοια εξαίρεση είναι το Ίδρυμα Vodafone και το πρόγραμμά του, World of Difference, που συνεχίζεται φέτος για 9η χρονιά.

Μια ενέργεια που επιβραβεύει τις αξιόλογες ιδέες και τους νέους με όραμα

Το “World of Difference” προσφέρει τη δυνατότητα σε 10 νέους να εργαστούν στον κοινωφελή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους για 6 μήνες, με το Ίδρυμα Vodafone να καλύπτει τον μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη της απασχόλησης και η ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων, με παράλληλα οφέλη για την κοινωνία. Οι νικητές, με την εργασία τους και τη βοήθεια της τεχνολογίας που σήμερα κάνει τα πάντα ευκολότερα, πάνε τον κόσμο μπροστά αφήνοντας το δικό τους κοινωνικό αποτύπωμα.

Το πρόγραμμα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα απασχόληση σε 79 νέους και έχει συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου 74 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών όλης της χώρας.

Με όπλα τους τις γνώσεις τους, το πάθος τους για την τεχνολογία και τη διάθεσή τους για κοινωνική αλλαγή, οι 10 φετινοί νικητές του προγράμματος παρουσιάστηκαν από το Ίδρυμα Vodafone, μίλησαν για τους στόχους τους και εξήγησαν τι είναι αυτό που τους παρακινεί στην προσπάθειά τους να φτιάξουν έναν κόσμο που θα κάνει τη διαφορά.

Μια ενέργεια που επιβραβεύει τις αξιόλογες ιδέες και τους νέους με όραμα

Η Huffpost Greece έδωσε το “παρών” στην εκδήλωση του Ιδρύματος Vodafone, συνάντησε τους 10 νέους που διακρίθηκαν στην ενέργεια και άκουσε τις ιστορίες τους. Κάθε μία από αυτές είχε το δικό της ενδιαφέρον. Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες σε καθήλωνε όταν εξηγούσε γιατί αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα και τι είναι αυτό που αγαπά περισσότερο σε αυτό που κάνει.

Έβλεπες στα μάτια τους πόσο πολύ θέλουν να προσφέρουν. Κάθε φορά που ένας σηκωνόταν και έλεγε την ιστορία του, οι υπόλοιποι δεν έχαναν λέξη. Η Αγγελίνα, η Αριστέα, η Δανάη, ο Δημήτρης, η Ειρήνη, η Ευδοκία, ο Ιορδάνης, ο Νίκος, η Νικόλ και ο Παρασκευάς. Δέκα νέοι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, με έναν κοινό παρονομαστή: την αγάπη για την τεχνολογία και την ανάγκη να την χρησιμοποιήσουν για το κοινό καλό.

To μήνυμα που τους ενώνει είναι ένα: “Connecting for Good”. Συνδυάζοντας την κοινωνική προσφορά με την τεχνολογία, το Ίδρυμα Vodafone και οι δέκα νικητές του προγράμματος “World of Difference” είναι σε θέση να συνδεθούν για το καλό και να πάνε τον κόσμο μπροστά.

Μια ενέργεια που επιβραβεύει τις αξιόλογες ιδέες και τους νέους με όραμα

Βλέποντας τη “σπίθα” στα μάτια τους, ακούγοντας τις ιστορίες τους, αντιλαμβάνεσαι πόσο εύκολο είναι αντί να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια και να τα περιμένουμε όλα έτοιμα, με ιδέες και δράση να βάζουμε τη δική μας “πινελιά” στην προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο. Τόσο απλά.

Πυλώνες” αυτής της προσπάθειας είναι η Νικόλ Ιωαννίδη, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων Vodafone Ελλάδας, η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ιδρύματος Vodafone και η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη Προγραμμάτων Κοινωνικής Συνεισφοράς. Μας υποδέχθηκαν με χαμόγελο λίγο πριν την παρουσίαση των δέκα νικητών του WoD και φρόντισαν ώστε να είναι όλα στην εντέλεια τόσο πριν, όσο και κατά τη διάρκεια του event.

Συζητώντας για το τι σημαίνει για τις ίδιες το World of Difference, η Ρούλη Χριστοπούλου, μας είπε: ”Το World of Difference, ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone, ξεκίνησε και φέτος το εξάμηνο ταξίδι του, προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κοινωνικό του αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία. Η ημέρα αυτή, όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 9 χρόνια, είναι ξεχωριστή για εμάς και την περιμένουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό, καθώς δίνει το έναυσμα για “αλλαγή” με τη δύναμη της τεχνολογίας. Βάσει της φιλοσοφίας αυτής εργαζόμαστε καθημερινά και εμείς στο Ίδρυμα Vodafone, επιλέγοντας να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ενεργούς πολίτες με έμπρακτο ενδιαφέρον για το κοινό καλό”.

Μια ενέργεια που επιβραβεύει τις αξιόλογες ιδέες και τους νέους με όραμα
Μια ενέργεια που επιβραβεύει τις αξιόλογες ιδέες και τους νέους με όραμα

Τις έβλεπες να “φουσκώνουν” από υπερηφάνεια ακούγοντας τους νικητές να μιλούν για όλα όσα θέλουν να πετύχουν. Γιατί με τη δική τους βοήθεια και τη βοήθεια του Ιδρύματος Vodafone κάποια όνειρα θα γίνουν πραγματικότητα. Είναι ωραίο να έχεις μια ιδέα, είναι όμως ακόμη καλύτερο αυτή η ιδέα να γίνεται πράξη, ειδικά όταν δίπλα σου έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα. Αν έχεις μια ιδέα, αν θες να προσφέρεις στην κοινωνία, ίσως στο μέλλον να βρίσκεται και το δικό σου όνομα στην παραπάνω λίστα.

 

Photo Credits: Thalia Galanopoulou