Μουντιάλ: Χωρίς μπύρα προσπάθησαν να αφήσουν τα στελέχη της χορηγού ζυθοποιίας

Στο ξενοδοχείο που διέμεναν - Τη λύση έδωσε η FIFA.
Petr David Josek via AP

Το Μουντιάλ του Κατάρ έχει προσφέρει μέχρι τώρα εντυπωσιακές στιγμές, όπως το 2-1 της Σαουδικής Αραβίας κόντρα στην Αργεντινή, αλλά και πρωτόγνωρα νομικά μέτρα όπως την απαγόρευση του αλκοόλ στα γήπεδα δύο ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Στο τελευταίο αυτό μέτρο έρχεται να προστεθεί ένα ιδιαίτερο γεγονός, όπως γράφει η Dailymail.

Η αμερικανική ζυθοποποιία Budweiser που είναι ο αποκελιστικός χορηγός στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 αλλά και μέγας χορηγός της FIFA από το 1986 και το μουντιάλ του Μεξικό, είχε υπογράψει συμβόλαιο 75 εκατομμυρίων ευρώ με το Κατάρ.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Κατάρ, κάνοντας χρήση του νόμου περί απαγόρευσης αλκοόλ, όχι μόνο περιόρισαν την πώλησή της στα γήπεδα, αλλά προσπάθησαν να απαγορεύσουν την κατανάλωση της και στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν τα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι λογικό, άφησε παραπονεμένα τα στελέχη της Bud, τους υπαλλήλους και τους VIP καλεσμένους, οι οποίοι και δήλωσαν πως «δεν έχουν πλέον την δυνατότητα ούτε το δικό τους ποτό να πιούν στον ίδιο τους τον χώρο».

Αποκλιμάκωση στην όλη κατάσταση φαίνεται να προσέφεραν στελέχη του εμπορικού τμήματος της FIFA, που πιστεύεται ότι ενεπλάκησαν και τελικά κατάφεραν να πείσουν τους οικοδεσπότες να χορηγήσουν την απαιτούμενη άδεια.

Η Anheuser-Busch InBev, μέρος της οποίας είναι και η Budweiser, έχει πραγματοποιήσει συμφωνία με τη FIFA, η οποία αγγίζει τις 63 εκατομμύρια λίρες, κάνοντας την έναν από τους κορυφαίους χορηγούς της.

Πηγή: ΕΡΤ News