Μουντιάλ: Ο διαιτητής έλεγξε το περιβραχιόνιο του Νόιερ, οι παίκτες κάλυψαν τα στόματά τους

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε η εθνική ομάδα της Γερμανίας στο πρώτο της ματς στο Μουντιάλ του 2022.
INA FASSBENDER via Getty Images

Πριν από την αναμέτρηση με την Ιαπωνία και συγκεκριμένα στην επίσημη φωτογραφία της 11αδας, οι παίκτες της Γερμανίας φωτογραφήθηκαν όλοι κλείνοντας το στόμα με τα χέρια τους, θέλοντας να απαντήσουν στη στάση της FIFA για το περιβραχιόνιο της καμπάνιας «OneLove» .

Το φως της δημοσιότητας μάλιστα έχει δει μία φωτογραφία η οποία δείχνει τον βοηθό διαιτητή της αναμέτρησης να πηγαίνει προς τον αρχηγό της εθνικής Γερμανίας, Μάνουελ Νόιερ για να τσεκάρει τι ακριβώς γράφει το περιβραχιόνιο.

Η Γερμανία ήταν μεταξύ των εθνικών ομάδων που σχεδίαζαν οι αρχηγοί τους να φορέσουν το περιβραχιόνιο κατά των διακρίσεων «OneLove» στο Κατάρ, όπου οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι παράνομες.

«Με το περιβραχιόνιο θέλαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα των αξιών που έχουμε στην εθνική ομάδα: διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός, θέλαμε να το φωνάξουμε μαζί με άλλες χώρες.

Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα», τονίζει η εθνική ομάδα της Γερμανίας, εξηγώντας την κίνησή της στο Twitter.

«Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Γι′ αυτό κι αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύουν να φορέσουμε το περιβραχιόνιο είναι σαν να μας φιμώνουν. Η θέση μας ισχύει», πρόσθεσε.

via Associated Press
via Associated Press

Η Αγγλία, η Ουαλία και τέσσερις άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπαναχώρησαν όταν η FIFA απείλησε με αθλητικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης κίτρινης κάρτας.

Η Γερμανία, ωστόσο, δεν υποχωρήσε. Ο Νόιερ έκρυψε το περιβραχιόνιο του αρχηγού του κάτω από το αριστερό του μανίκι, κάτι που οδήγησε τον διαιτητή να ελέγξει ότι ήταν εκεί.

Εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα Ομοσπονδιακή Υπουργός Εσωτερικών και Κοινότητας Νάνσυ Φέιζερ φωτογραφήθηκε να φορά το περιβραχιόνιο της «OneLove» στις κερκίδες.

Δημοφιλή