Μοναδικό tip υπόσχεται να μας σηκώσει από το κρεβάτι αμέσως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι

Και τέσσερις σούπερ αποτελεσματικές συμβουλές για να βγάλουμε νοκ-άουτ τα απανωτά χασμουρητά.

Πολλά πρωινά, αδυνατούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι και συνεχίζουμε να χουζουρεύουμε, ενώ οι υποχρεώσεις εξακολουθούν να τρέχουν.

Kαι αν δυσκολευόμαστε να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως δεν είμαστε οι μόνοι.

Ωστόσο, υπάρχει λύση: Η Έμιλι Λέγιες, ειδική σε θέματα ύπνου, μοιράστηκε στο TikTok το πολύτιμο μυστικό της για να μας βοηθήσει να βγούμε νικητές στη μάχη με το ξυπνητήρι.

@emilieleyes.hypnosis

My fav *zero time* self care strategies ✨ #mentalhealth #mentalhealthtiktoks #mentalhealthtips #emilieleyes #selfcare #selfcaretips #selfcaretiktok #psychology #braintraining #psychologyfacts self care tricks that take no time • self care tips • how to adopt self care without taking extra time • self care strategies

♬ original sound - Emilie Leyes • Hypnosis

Πώς θα σηκωθούμε από το κρεβάτι το πρωί

Η Λέγιες ακολουθεί τον κανόνα των πέντε δευτερολέπτων. Τί σημαίνει όμως αυτό; Πως όταν ακούσουμε το ξυπνητήρι να χτυπά, αντί να πατήσουμε το κουμπί της αναβολής, μετράμε αντίστροφα από το πέντε μέχρι το ένα. Μόλις φτάσουμε στο ένα, είμαστε έτοιμοι να αδράξουμε τη μέρα, έχοντας αναλογιστεί τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην επίτευξη των στόχων μας έστω και αυτή η μικρή αργοπορία.

Η Λέγιες ενσωμάτωσε αυτό το πολύτιμο tip στην καθημερινότητά της και έκτοτε, κατά δήλωσή της, έγινε πολύ πρωινός τύπος. Μάλιστα, η ειδικός προσθέτει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μέθοδο της αντίστροφης μέτρησης, προκειμένου να κόψουμε οποιαδήποτε κακή συνήθεια και να βάλουμε στη σίγαση τυχόν αμφιβολίες για τον εαυτό μας και την αρνητική αυτοομιλία και να κινητοποιήσουμε το σώμα μας να προχωρήσει στις ενέργειες που ελπίζουμε να αλλάξουν τη ζωή μας.

Έξτρα tips για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας με όρεξη

Aς δοκιμάσουμε τη γιόγκα γέλιου

Η Λέγιες ενώ ετοιμάζεται κάθε πρωί, κάνει λίγη «γιόγκα γέλιου». Αυτή η πρακτική βασίζεται στην πεποίθηση ότι το εκούσιο γέλιο τονώνει τη διάθεσή μας ακριβώς όπως και το αυθόρμητο γέλιο. Επιπλέον, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι είναι καλό για τη σωματική και ψυχική υγεία. Γιατί να μην δοκιμάσουμε;

Χαιρόμαστε το κάθε τι μικρό

Ακόμα και καθώς πλένουμε τα πιάτα, θα μπορούσαμε να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του νερού έτσι που να το απολαμβάνουμε. Με αυτόν τον τρόπο θα εστιάσουμε περισσότερο στην αίσθηση του νερού επάνω στα χέρια μας παρά στο ίδιο το αντικείμενο της «αγγαρείας».

Παρακολουθούμε την αναπνοή μας

Μπορεί να μην έχουμε κάθε μέρα χρόνο να κάνουμε διαλογισμό. Ωστόσο, το να δοκιμάσουμε τη μέθοδο της ενσυνείδητης αναπνοής θα μας βοηθήσει να συγκεντρωθούμε στους στόχους μας και να πιάσουμε τη μέρα απ′ τα μαλλιά.

Και το καλύτερο είναι πως οι ασκήσεις αυτές μπορούν να εκτελεστούν οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι για τρεις αναπνοές, να δώσουμε προσοχή στο πώς εισπνέουμε και το πώς εκπνέουμε.

Η βαθιά εισπνοή και η αργή εκπνοή μειώνουν την αρτηριακή πίεση, την πεπτική δυσφορία και τις αγχωτικές σκέψεις.

Αφήνουμε τον εαυτό μας να ονειρευτεί

Το να ονειροπολούμε ότι όλα όσα έχουμε προγραμματίσει θα πάνε καλά ή το να ανατρέχουμε σε χαρούμενες αναμνήσεις μας γεμίζει ενέργεια και θετική διάθεση και μας κινητοποιεί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατόν.