Πέθανε ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης

Τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε την θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ.
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ο Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, πέθανε την Τρίτη, σε ηλικία 76 ετών, μετά από ξαφνική εμφάνιση σοβαρότατου προβλήματος υγείας.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943 και σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην προδικτατορική “Μεσημβρινή” και συνέχισε στα “Σημερινά” ως κριτικός κινηματογράφου), “Τα Νέα” (Υπεύθυνος εξωτερικών ειδήσεων) και την “Βραδυνή” (Σχολιογράφος και πολιτικός συντάκτης).

Με την τηλεόραση ασχολείται από 1975. Διετέλεσε Συντονιστής Ειδήσεων της Eurovision και κατά καιρούς είχε την ευθύνη και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών (“Τώρα με την Ευρώπη”, “Τριάντα λεπτά στον Κόσμο” κ.α.).

Διετέλεσε μέλος επιτροπής «πέντε ειδικών» της EBU για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας για τη δημιουργία πανευρωπαϊκού τηλεοπτικού προγράμματος μέσω δορυφόρου και υπεύθυνος προγράμματος κατά τις δοκιμαστικές εκπομπές που ακολούθησαν (Olympus).

Τον Ιούνιο του 1989 ορίσθηκε Γενικός Διευθυντής της ΕΤ-1, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 1990.

Διετέλεσε Διευθυντής του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1991-1993) και μέλος του κατά την πρώτη εκλογή των μελών του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής (2002-2005).

Οργάνωσε και διηύθυνε ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (Antenna, Cool FM, Seven X).

Δίδαξε «τηλεοπτική δημοσιογραφία» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995-2000).

Τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2007 κατά την προεκλογική περίοδο ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας στην κυβέρνηση Καραμανλή. Στις 28 Αυγούστου 2015, κατά τον διορισμό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης Βασιλικής Θάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ανέλαβε τη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, μέχρι τη διενέργεια των εκλογών του 2015.

Τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε την θέση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ.

΄Εχει μεταφράσει θέατρο (Το “Πινγκ Πονγκ” του Α. Ανταμώφ, που ανεβάστηκε στο ΚΘΒΕ και το «Μιλούσαμε για τριαντάφυλλα» του Φρανκ Γκιλρόυ) και έχει συγγράψει τα βιβλία «Πολιτικός κινηματογράφος: σημειώσεις μελέτης σε πρώτο στάδιο» και «Εισαγωγή στην ποίηση του Ζακ Πρεβέρ».

Δημοφιλή