Μπαγκλαντές: Η αστυνομία προσήγαγε τραγουδιστή επειδή «σκότωνε» εθνικές επιτυχίες

Οι ελληνικές αρχές τι κάνουν;
Facebook/Hero Alom

Ενας κατά φαντασία «τραγουδιστής», με μεγάλο όμως διαδικτυακό κοινό, προσήχθη ξημερώματα σε αστυνομικό τμήμα του Μπαγκλαντές, όπου κλήθηκε να σταματήσει τις επώδυνες ερμηνείες κλασικών τραγουδιών.

Ο «Ηρωας Αλομ», όπως αυτοαποκαλείται, μετράει σχεδόν δύο εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook και περίπου 1,5 εκατομμύριο στο YouTube, όπου εδώ και πολλά χρόνια ανεβάζει τα εκκεντρικά βίντεο κλιπ των εκτελέσεών του - κυριολεκτικά.

Ενα από αυτά είναι το βίντεο όπου ερμηνεύει το «Arabian Song» (Αραβικό Τραγούδι), στο οποίο εμφανίζεται με την παραδοσιακή αραβική ενδυμασία πάνω σε έναν αμμόλοφο με φόντο καμήλες και το οποίο έχει συγκεντρώσει 17 εκατομμύρια προβολές.

Ωστόσο, ο ομολογουμένως όχι και τόσο καλλίφωνος Αλομ έχει προκαλέσει πολλές επικρίσεις, κυρίως για την αποτυχημένη ερμηνεία δύο αγαπημένων κλασικών εθνικών τραγουδιών -του βραβευμένου με Νόμπελ Ινδού ποιητή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και του εθνικού ποιητή του Μπανγκλαντές, Κάζι Ναζρούλ Ισλάμ.

Ο άνδρας κατήγγειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι την περασμένη εβδομάδα «υπέστη ψυχικό βασανιστήριο» από την αστυνομία, που του ζήτησε να σταματήσει να ερμηνεύει κλασικά τραγούδια, του είπε ότι είναι πολύ άσχημος για τραγουδιστής και ότι θα πρέπει να υπογράψει ένα «συμβόλαιο συγγνώμης».

«Η αστυνομία με πήρε στις 6πμ και με κράτησε για οκτώ ώρες. (Οι αστυνομικοί) με ρώτησαν γιατί τραγουδάω τραγούδια των Ραμπίντρα και Ναζρούλ», υποστήριξε.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ντάκα, είπε στους δημοσιογράφους ότι ο Άλομ ζήτησε συγγνώμη επειδή τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια του λαού και επειδή στα βίντεό του φόρεσε αστυνομική στολή χωρίς να έχει πάρει άδεια.

«Δεχτήκαμε πολλά παράπονα εις βάρος του. Άλλαξε πλήρως το παραδοσιακό ύφος των τραγουδιών...Μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα το ξανακάνει», είπε.

Μετά την δοκιμασία που πέρασε, ο Άλομ κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που τον δείχνει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με στολή κρατούμενου να λέει ότι πρόκειται να απαγχονιστεί.

Ο Άλομ λέει ότι έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και έχει συμμετάσχει και ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές της χώρας του το 2018 όπου συγκέντρωσε 638 ψήφους.

Οπως είπε στο AFP ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το παρατσούκλι «ήρωας» όταν έγινε δημοφιλής στη γενέτειρά του, την Μπόγκρα, που βρίσκεται 150 χιλιόμετρα βόρεια της Ντάκα. «Ενιωσα ότι είμαι ήρωας. Και έτσι υιοθέτησα το παρατσούκλι ″Ηρωας Άλομ″. Δεν πρόκειται να το αλλάξω. Προς το παρόν φαίνεται ότι δεν μπορείς ούτε να τραγουδήσεις ελεύθερα στο Μπανγκλαντές».

Εμείς, επειδή δεν είμαστε εμπαθείς, σας παραθέτουμε για να απολαύσετε ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του -από σήμερα και δικού μας- ήρωα.

Δείτε τις, πριν τις κατεβάσουν.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή