Νέο Opel Astra Electric

Το best-seller της compact κατηγορίας γίνεται πλήρως ηλεκτρικό.
Νέο Opel Astra Electric
Νέο Opel Astra Electric
STELLANTIS

Ένα ακόμα μοντέλο της Opel, απέκτησε και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. To νέο Opel Astra Electric ήδη αποκαλύφθηκε, όντας το πρώτο ηλεκτρικό Astra ευρείας παραγωγής, στην επιτυχημένη ιστορία δεκαετιών του compact best seller της εταιρείας με σήμα τον κεραυνό.

Το νέο Opel Astra Electric εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 115 kW/156 hp, με ροπή 270 Nm, άμεσα διαθέσιμη με το πρώτο άγγιγμα του γκαζιού, για ζωηρή εκκίνηση και εντυπωσιακή επιτάχυνση. Και ενώ σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα ή 160 χλμ./ώρα, το νέο Astra Electric έχει τελική ταχύτητα 170 χλμ./ώρα. Παράλληλα, ο οδηγός του Astra Electric μπορεί να επιλέξει μεταξύ των λειτουργιών Eco, Normal και Sport, ανάλογα με το οδηγικό του στυλ.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh, η είναι τοποθετημένη κάτω από τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα, εξασφαλίζοντας μέγιστο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, καθώς και χαμηλό κέντρο βάρους, για πιο δυναμική οδήγηση. Το νέο Astra Electric μπορεί να καλύψει μέχρι και 416 χιλιόμετρα, χωρίς εκπομπές ρύπων, με τη μέση κατανάλωση ενέργειας να είναι 14,9 kWh ανά 100 χλμ., κάτι που το καθιστά ιδανικό για καθημερινή χρήση, αλλά και απόλυτα ικανό για πιο μακρινά ταξίδια. Όταν το αμιγώς ηλεκτρικό Astra χρειαστεί επαναφόρτιση, αρκεί ένα σύντομο «pit stop» σε έναν σταθμό φόρτισης. Η μπαταρία του Astra Electric μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 30 λεπτά σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW.

Νέο Opel Astra Electric
Νέο Opel Astra Electric
STELLANTIS

Το εσωτερικό υπόσχεται επίσης μια “ηλεκτρισμένη” οδηγική εμπειρία, με εργονομικά καθίσματα Active Sport, που εξασφαλίζουν στον οδηγό και τους επιβάτες υψηλό επίπεδο άνεσης. Τα καθίσματα είναι πιστοποιημένα από το Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR; Campaign for Healthier Backs) και προσφέρουν εξαιρετική πλευρική στήριξη, ενώ διαθέτουν μια ευρεία γκάμα χειροκίνητων και ηλεκτρικών ρυθμίσεων.

Νέο Opel Astra Electric
Νέο Opel Astra Electric
Stellantis

Το πλήρως ψηφιακό Pure Panel με τις δύο μεγάλες οθόνες 10 ιντσών, μεταφέρει τον οδηγό σε ένα μοντέρνο περιβάλλον. Το νέας γενιάς σύστημα προβάλλει τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως, για παράδειγμα, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή την αυτονομία, ενώ σημαντικές ρυθμίσεις, όπως ο έλεγχος κλιματισμού, γίνονται εύκολα με το πάτημα ενός μπουτόν. Χάρη στο head-up display (E-HUD) και τη λειτουργία αναγνώρισης φυσικής ομιλίας, ο οδηγός παραμένει προσηλωμένος στον δρόμο. Πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (active lane keep assist), ανίχνευση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection), προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (rear cross traffic alert) και ημι-αυτοματοποιημένη αλλαγή λωρίδας (semi-automated lane change), περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο νέο Intelli-Drive 2.0 ενισχύοντας περαιτέρω την ασφάλεια.

Οι πελάτες του Opel Astra θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις συστημάτων κίνησης, συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο μοντέλο της μάρκας. Εκτός από τους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, το Astra ήδη διατίθεται σε ηλεκτροκίνητη plug-in hybrid έκδοση, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου Astra GSe. Η γκάμα κινητήριων συνόλων σύντομα θα ολοκληρωθεί με το αμιγώς ηλεκτρικό Astra Electric, το οποίο θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες από την άνοιξη του 2023.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα