Συνεργασία Volvo Car Hellas και ElpeFuture στην ηλεκτροκίνηση

Προνομιακές υπηρεσίες για τη φόρτιση των νέων αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων Volvo.
VOLVO

Μια ακόμα συνεργασία εταιρείας αυτοκινήτων με πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, έρχεται στο προσκήνιο.

Η Volvo Car Hellas και η ElpeFuture συμπράττουν, προσφέροντας στους νέους αγοραστές των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων Volvo, προνομιακή πρόσβαση στο πανελλαδικό δίκτυο φόρτισης του κορυφαίου ομίλου ενέργειας HELLENiQ ENERGY.

Οι οδηγοί των ηλεκτροκίνητων μοντέλων Volvo θα μπορούν να προμηθεύονται την ειδική κάρτα φόρτισης, με τα διακριτικά Volvo και ElpeFuture «ChargenGo» δωρεάν από την εταιρεία κατά τη διαδικασία της παραλαβής του αυτοκινήτου τους και για ένα έτος, χωρίς συνδρομή ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση. Μέσω της εφαρμογής ElpeFuture “ChargenGo” για smartphone, οι οδηγοί Volvo Recharge θα μπορούν να αναζητούν σταθμούς φόρτισης και να διαχειρίζονται την κάρτα τους, ελέγχοντας την κατανάλωση και τα έξοδά τους.

Οι κάτοχοι νέων ηλεκτροκίνητων Volvo Recharge θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους σε οποιονδήποτε από τους σταθμούς φόρτισης της ElpeFuture, ανά την επικράτεια.

Συμπεριλαμβάνονται φορτιστές ταχείας φόρτισης DC που βρίσκονται σε επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ/BP, εγκαταστάσεις φορτιστών AC σε εταιρικούς χώρους στάθμευσης και σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως εμπορικά κέντρα, parking και γενικότερα όλοι οι δημοσίως προσβάσιμοι σταθμοί φόρτισης της ElpeFuture, οι οποίοι εμφανίζονται στην εφαρμογή ElpeFuture «ChargenGo».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το δίκτυο φόρτισης της εταιρείας επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της στρατηγικής που ακολουθεί για να ενισχύσει την ενεργειακή μετάβαση της χώρας.

Η Volvo έχει ήδη παρουσιάσει τρία αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα - με το πιο πρόσφατο Volvo EX90, να διατίθεται στην αγορά αργότερα, μέσα στο επόμενο έτος - οδεύοντας προς την πραγματοποίηση του στόχου της, που προβλέπει ότι έως το 2030 θα διαθέτει στην γκάμα της μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Μία δεκαετία αργότερα, το 2040, η Volvo Cars φιλοδοξεί να έχει μετατραπεί σε μία κλιματικά ουδέτερη εταιρεία, με κυκλική λειτουργία.

Από την πλευρά της, η HELLENiQ ENERGY, έχει ήδη δημιουργήσει στην Κοζάνη ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ελαττώνοντας δραστικά το ανθρακικό της αποτύπωμα, στοχεύει έως το 2030 να πετύχει μείωση κατά 50% των άμεσων και έμμεσων εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου.

Στο πλαίσιο ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο οργανισμός σχεδιάζει να έχει εγκατεστημένη ισχύ 1 GW μέχρι το τέλος του 2026 και άνω των 2 GW σε λειτουργία μέχρι το 2030.

Η ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί τους σταθμούς φόρτισης της ElpeFuture προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, συμβάλλοντας στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα