Νέος, περιζήτητος και ο πλουσιότερος 30χρονος στην Ευρώπη ο κληρονόμος της Red Bull

Αν και κληρονόμησε μια αυτοκρατορία 15,7 δισ. δολαρίων ξεκίνησε τη δική του εταιρεία βιολογικών ποτών.
ATPImages via Getty Images

O Μάρκ Μάτεσιτζ είναι νέος, όμορφος, πολύ πλούσιος και φυσικά περιζήτητος εργένης. Για την ακρίβεια, είναι ο πλουσιότερος 30αρης στην Ευρώπη και φυσικά ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Αυστρία.

Εκτός από ιδιοκτήτης του 50% της Red Bull, της μεγαλύτερης εταιρείας ενεργειακών ποτών στον κόσμο, δύο αγωνιστικών ομάδων της Formula 1 και μιας ομάδας ποδοσφαίρου στη Γερμανία διαθέτει κάστρα, νησιά και σπίτια στις πιο ακριβές γειτονιές της Ευρώπης και του κόσμου.

.
.
Bloomberg

Αν και ο νεαρός Αυστριακός, κληρονόμησε μια αυτοκρατορία 15,7 δισ. δολαρίων από τον πατέρα του, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, σκοπεύει να ξεκινήσει από το «μηδέν» τη δική του αυτοκρατορία στην αγορά βιολογικών ποτών.

Αν και τα 2 δισ. δολάρια που κερδίζει κάθε χρόνο από το 49% των μετοχών της Red Bull που κατέχει, θα ήταν αρκετά για να ζήσουν 10 γενιές, ο νεαρός αυστριακός παραιτήθηκε από την ενεργή συμμετοχή της Red Bull και στράφηκε στην ανάπτυξη των δικών του επιχειρήσεων.

Το 2018 ίδρυσε μια μικρή επιχείρηση βιολογικών ποτών που φτιάχνει μπύρα και λεμονάδα χρησιμοποιώντας νερό από μια από τις παλαιότερες πηγές της Αυστρίας.

Στα χνάρια του πατέρα του

Ο πατέρας του Ντίτριχ Μάτεσιτζ, που έφυγε από τη ζωή στα 78 του χρόνια συνέδεσε το όνομά του με την Red Bull, την οποία δημιούργησε από το πουθενά όταν το 1984 ανακάλυψε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ασία, ότι τα ποτά με καφεΐνη μείωσαν το jet lag του.

O Ντίτριχ Μάτεσιτζ.
O Ντίτριχ Μάτεσιτζ.
Mark Thompson via Getty Images

Σε συνεργασία με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία Chaleo Yoovidhya, ξεκίνησαν την Red Bull κάνοντας τόσο τον ίδιο όσο και τον Yoovidhya, που κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό της εταιρειας, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ασία.

Η Red Bull όμως δεν έμεινε μόνο στα ενεργειακά ποτά. Κατέκτησε γρήγορα μια ισχυρή θέση στο αθλητικό μάρκετινγκ με παρουσία σε ποδοσφαιρικές ομάδες, την Formula 1 και την ποδηλασία.

Σήμερα, ο 30χρονος Μάτεσιτζ έχει στην κατοχή του τη γερμανική ποδοσφαιρική ομάδα RB Leipzig, που κατέβαλε μέρισμα ρεκόρ το 2021 866 εκατομμυρίων ευρώ ένα νησί στα Φίτζι, κάστρα και βίλες στην Αυστρία και ένα ακίνητο στην πιο ακριβή γειτονιά του Λονδίνου στο Knightsbridge, έναντι 37 εκατομμύρια δολάρια, που είναι η έδρα της μάρκας AlphaTauri.

Ο Μαρκ με τον Ματτίας Λάουντα γιό του θρυλικού πιλότου αγώνων Formula 1 Νικ Λάουντα.
Ο Μαρκ με τον Ματτίας Λάουντα γιό του θρυλικού πιλότου αγώνων Formula 1 Νικ Λάουντα.
ATPImages via Getty Images

Ο Μάρκ, που είναι μοναχοπαίδι, σπούδασε επιχειρήσεις στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Σάλτσμπουργκ και από πολύ νωρίς ακολουθούσε τον πατέρα του στις δραστηριότητες του και στους αγώνες της Formula 1.

Αν και ο Mark ήταν μέτοχος της Red Bull και μιας επιχείρησης που είχε επενδύσεις σε ακίνητα στην Αυστρία ένα από τα οποία διαθέτει ελικοδρόμιο και αμπελώνα, από πολύ μικρλή ηλικία, το 2018 ήταν η χρονιάς της επιχειρηματικής ενηλικίωσής του.

Ξεκίνησε την δική του επιχείρηση βιολογικών ποτών ενώ συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο ενός ερευνητικού ιδρύματος μυελού των οστών, που διευθύνει η μητέρα του, Ανίτα Γκερκάρντετ, με γνώμονα τη δική του πυξίδα.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα