Νεότερος κατά 40 χρόνια ο Χάρισον Φορντ στην πρώτη σκηνή του «Indiana Jones 5»

Την αποκάλυψη έκανε ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζέιμς Μάνγκολντ. Το σχόλιο του ίδιου του Χάρισον Φορντ.
Ο Χάρισον Φορντ σε σκηνή της ταινίας «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένοι Κιβωτού», Ιούνιος 1981. Screen capture. A Paramount Picture. (Photo by CBS via Getty Images)
Ο Χάρισον Φορντ σε σκηνή της ταινίας «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και οι Κυνηγοί της Χαμένοι Κιβωτού», Ιούνιος 1981. Screen capture. A Paramount Picture. (Photo by CBS via Getty Images)
CBS Photo Archive via Getty Images

Η εναρκτήρια σκηνή του πολυαναμενόμενου «Indiana Jones 5» θα έχει σε πρώτο πλάνο έναν κατά πολύ νεότερο Χάρισον Φορντ χάρη στην τεχνολογία de-ageing.

Η τελευταία περιπέτεια της αγαπημένης σειράς ταινιών έρχεται σχεδόν δεκαπέντε χρόνια μετά το φιλμ «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου», η οποία υποτίθεται ότι θα ήταν η τελευταία προσθήκη στο franchise, αν και το 2021 ανακοινώθηκε ότι ο Χάρισον Φορντ θα έκανε μια τελευταία εμφάνιση στον ρόλο του εμβληματικού αρχαιολόγου και τυχοδιώκτη, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ («Logan»).

Παρότι πολλές πληροφορίες για την ταινία που θα κυκλοφορήσει το 2023 δεν έχουν αποκαλυφθεί, ο σκηνοθέτης είπε στο Empire ότι στα πρώτα πλάνα του «Indiana Jones 5» θα δούμε μια εκδοχή του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα όπως τη θυμάται το κοινό από τους «Κυνηγούς της Χαμένης Κιβωτού», εξηγώντας ότι η υπόθεση κάνει ένα άλμα στον χρόνο από τη δεκαετία του 1940 όπου ο Τζόουνς έρχεται αντιμέτωπος με τους Ναζί, στα τέλη της δεκαετίας του 1960 όπου η τελευταία περιπέτεια του διασταυρώνεται με την κούρσα για την κατάκτηση του Διαστήματος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Ως εκ τούτου, ο 80χρονος Χάρισον Φορντ φορά ξανά το χαρακτηριστικό δερμάτινο τζάκετ του Indy από την ταινία του 1981, όπως πριν από σαράντα ένα χρόνια όταν ήταν 39 ετών.

«Ήθελα την ευκαιρία να βουτήξω στην παλιά ταινία του Τζορτζ και του Στίβεν και να δώσω στο κοινό μία έκρηξη αδρεναλίνης», σημείωσε ο Μάνγκολντ.

Όσο για την αντίδραση του ίδιου του Χάρισον Φορντ, όπως είπε σε συνέντευξη του στο αφιέρωμα του Empire «είναι λίγο τρομακτικό. Δεν νομίζω ότι θέλω καν να μάθω πώς λειτουργεί, αλλά λειτουργεί. Δεν με κάνει ωστόσο, να θέλω να είμαι νέος. Χαίρομαι που έφτασα στην ηλικία μου»

Με πληροφορίες από Screenrant, Empire