NOVA: Βάζει υποψηφιότητα για την κορυφή με το νέο επενδυτικό πλάνο οπτικών ινών 2 δισ. ευρώ

Το δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit, θα παρέχει κάλυψη Fiber to the Home στο 40% ιδιωτών και επιχειρήσεων
.
.
Huffington Post

Το πενταετές επενδυτικό πλάνο της Nova και του ομίλου United Group, για το πέρασμα στην νέα εποχή των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, παρουσίασαν σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη η CEO του Ομίλου United Group, Victoriya Boklag, o πρόεδρος του ΔΣ της Nova και πρόεδρος της BC Partners στην Ευρώπη, Νίκος Σταθόπουλος, και ο CEO της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου η Victoriya Boklag αναφέρθηκε στο επενδυτικό πλάνο των 2 δισ. ευρώ της United Group έως το 2027, για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα δημιουργώντας το δικό της ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit μέχρι το σπίτι (FTTH).

Ένα δίκτυο 22.000 χιλιομέτρων οπτικής ίνας νέας γενιάς που θα δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της NΟVA να έχουν ταχύτητες 1 Gigabit σε χαμηλές τιμές, όπως ανέφερε ο CEO της Nova, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

«Η Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σημαντική χώρα για τη United Group. Το έχουμε αποδείξει με την επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει. Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας, με την πρόσθετη επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ που ανακοινώνουμε. Η Ελλάδα έχει προοπτικές και υπάρχει μεγάλη ζήτηση για προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες», πρόσθεσε η Victoriya Boklag.

Στόχος οι υψηλές ταχύτητες με χαμηλό κόστος

Η United Group (UG) μετά την εξαγορά της Nova και στη συνέχεια της WIND Ελλάς κατέχει το 30% της ελληνικής αγοράς με περίπου 5 εκατομμύρια συνδρομητές και πανελλαδικό δίκτυο πάνω από 200 καταστήματα.

Η εταιρεία στρέφεται στην τεχνολογία των οπτικών ινών, που θεωρείται η πλέον αναπτυγμένη ενώ θα συνεχίσει να επενδύει και στα δίκτυα νέας γενιάς (5G).

Το δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit, θα παρέχει κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) στο 40% ιδιωτών και επιχειρήσεων καλύπτοντας το 70% των Περιφερειών της χώρας.

«Μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο οι συνδρομητές της Nova θα έχουν ταχύτητες 1 Gigabit, μέσα από το λανσάρισμα νέων εμπορικών πακέτων οπτικής ίνας για το σπίτι (FTTH), οι τιμές των οποίων θα ανακοινωθούν τότε» τόνισε ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

Αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος τόνισε οτι σύμφωνα με τους δείκτες DESI «η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τις ταχύτητες ιντερνετ, με υψηλό κόστος υπηρεσιών, δεδομένου ότι υστερεί σε υποδομές σε σύγκριση με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Εγγυοδοτούμε ότι με αυτό που χτίζουμε τώρα, θα διασφαλιστούν οι ανάγκες για ευρυζωνικότητα στο μέλλον» συνέχισε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Χρηματοδότηση

Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση των επενδύσεων, η NOVA θα είναι ο βασικός χρηματοδότης της νέας επένδυσης ενώ συμμετέχουν το Ταμείο Ανάκαμψης με 80 εκατ. ευρώ ενώ άλλα 20 εκατ. ευρώ προέρχονται από ιδιωτικά κεφάλαια.

Σχολιάζοντας το περίπλοκο ρυθμιστικό πλαίσιο που υπάρχει στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιόπουλος υποστήριξε ότι «οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν και η NOVA θα προσπαθήσει να επιλύσει αυτό το πρόβλημα καθώς θέλει να είναι απόλυτα συνεργάσιμη».

«Το ζητούμενο δεν είναι να έχουμε την κάλυψη για την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και να τη βάλουμε στο …ράφι, είναι να υιοθετήσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος τις νέες τεχνολογίες.»

Ερωτηθείσα για το κομμάτι της τηλεόρασης, η κ. Boklag, ανέφερε ότι θέλουμε να αυξήσουμε το μερίδιο μας. Με τις υποδομές που σκοπεύουμε να αναπτύξουμε οι τρέχουσες υπηρεσίες μέσω της ΕΟΝ θα βελτιωθούν περαιτέρω. Στο θέμα των επενδύσεων του περιεχομένου της τηλεόρασης θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα στο επόμενο διάστημα».

Να σημειωθεί οτι σήμερα οι συνδρομητές της ΝΟVA στην τηλεόραση υπολογίζονται γύρω στις 400.000.

Δημοφιλή