Ντόναλντ Τραμπ: Μπέρδεψε γυναίκα που τον κατηγορεί για βιασμό, με την πρώην σύζυγό του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά στην αρθρογράφο Ε. Τζιν Κάρολ στα μέσα της δεκαετίας του '90, λέγοντας ότι «δεν είναι ο τύπος μου».
Marco Bello via Reuters

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μπέρδεψε την Τζιν Κάρολ, μία αρθρογράφο που ισχυρίζεται ότι τη βίασε σε πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’90, με την πρώην σύζυγό του Μάρλα Μέιπλς σε μια παλιά φωτογραφία που του έδειξαν κατά τη διάρκεια μιας κατάθεσης, σύμφωνα με τη δικογράφια που βγήκε στο φως την Τετάρτη.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης τον Οκτώβριο, παρουσιάστηκε στον Τραμπ μια φωτογραφία του 1987 που παρουσίαζε τον ίδιο, την κατήγορό του και τον σύζυγό της και την τότε σύζυγό του Ιβάνα Τραμπ. Δείχνοντας την Κάρολ, είπε: «Είναι η Μάρλα».

«Λέτε πως αυτή είναι η Μάρλα σε αυτή τη φωτογραφία;» απάντησε η δικηγόρος της Κάρολ, σύμφωνα με απόσπασμα της κατάθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα από δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

«Αυτή είναι η Μάρλα, ναι. Αυτή είναι η γυναίκα μου», απάντησε ο Τραμπ.

«Όχι, αυτή είναι η Κάρολ», διόρθωσε η δικηγόρος του πρώην προέδρου, Αλίνα Χάμπα.

«Α, κατάλαβα», είπε ο Τραμπ, ανέφερε το Associated Press.

Ο Τραμπ δεν παντρεύτηκε τη Μέιπλς ως το 1993, περίπου έξι χρόνια μετά τη λήψη της φωτογραφίας.

Η Τζιν Κάρολ
Η Τζιν Κάρολ
The Washington Post via Getty Images

Ο Τραμπ αρνείται ότι βίασε την Κάρολ, υποστηρίζοντας προηγουμένως ότι «δεν είναι ο τύπος μου».

Ο Ντόναλντ και η Μάρλα Τραμπ χαιρετούν τους φωτογράφους καθώς μπαίνουν στη δεξίωση του γάμου τους στο Plaza Hotel της Νέας Υόρκης, 20 Δεκεμβρίου 1993.
Ο Ντόναλντ και η Μάρλα Τραμπ χαιρετούν τους φωτογράφους καθώς μπαίνουν στη δεξίωση του γάμου τους στο Plaza Hotel της Νέας Υόρκης, 20 Δεκεμβρίου 1993.
via Associated Press

Σε ένα παλαιότερο απόσπασμα που κυκλοφόρησε από την κατάθεσή του, ο Τραμπ προσέλαβε την Κάρολ – ισχυριζόμενος ότι ήταν «ψυχικά άρρωστη» και «τρελή για δέσιμο» η χρησιμοποίησε τις κατηγορίες εις βάρος του μόνο και μόνο για να προωθήσει «ένα πραγματικά βαρετό βιβλίο της».

Η Κάρολ μήνυσε τον Τραμπ για συκοφαντική δυσφήμιση, υποστηρίζοντας ότι τα σχόλιά του για την εμφάνισή της έπληξαν τη φήμη της. Σε ξεχωριστή αγωγή, η συγγραφέας ζητά αποζημίωση για βιασμό από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.