Ρον Τζέρεμι: Ο ηθοποιός ερωτικών ταινιών κρίθηκε διανοητικά ανίκανος να δικαστεί για βιασμούς

Εχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 2.000 ταινίες για ενήλικες. Κατηγορείται για δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς σε βάθος 23 ετών.
via Associated Press

Ο ηθοποιός ερωτικών ταινιών, Ρον Τζέρεμι, κρίθηκε διανοητικά ανίκανος να δικαστεί στο Λος Άντζελες για βιασμό και άλλες κατηγορίες για σεξουαλικές πράξεις που αφορούσαν 21 γυναίκες, δήλωσε εκπρόσωπος του τοπικού Εισαγγελέα.

Ο Τζέρεμι, 69 ετών, δήλωσε αθώος τον Αύγουστο του 2021 για περισσότερες από 30 κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων 12 βιασμών, στην περιοχή του Λος Αντζελες για μια περίοδο 23 ετών. Ωστόσο, βρίσκεται στη φυλακή από τη σύλληψή του τον Ιούνιο του 2020.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λος Άντζελες, δήλωσε σε μια ακρόαση ότι είχε διαπιστώσει, με βάση τις αναφορές από τους εισαγγελείς και την υπεράσπιση του Τζέρεμι, ότι ο ηθοποιός πάσχει από «ανίατη νευρογνωστική έκπτωση».

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Τζέρεμι, είχε πει στο δικαστήριο τον Μάρτιο του 2022 ότι ο πελάτης του δεν μπόρεσε να τον αναγνωρίσει όταν τον επισκέφτηκε στο κελί του πριν από μια ακροαματική διαδικασία.

Μια ακρόαση σχετικά με το αν ο κατηγορούμενος θα τοποθετηθεί σε κρατικό νοσοκομείο θα διεξαχθεί στις 7 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο Τζέρεμι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας ταινιών για ενήλικες, εμφανιζόμενος σε περισσότερες από 2.000 ταινίες ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1970.

Τον Αύγουστο του 2020 έγραψε στο Twitter: «Ανυπομονώ να αποδείξω την αθωότητά μου στο δικαστήριο! Σας ευχαριστώ όλους για όλη την υποστήριξη»,.

Οι κατηγορίες εναντίον του Τζέρεμι περιελαμβάνουν 12 βιασμούς, πολλές σεξουαλικές επιθέσεις και δύο βίαιες διείσδυσεις ενώ το θύμα κοιμόταν ή δεν είχε τις αισθήσεις του.

Τα φερόμενα αδικήματα έγιναν σε νυχτερινά κέντρα και μπαρ στην περιοχή του Λος αντζελες, κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης και στο σπίτι του Τζέρεμι, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα.