Πανικός σε χωριό στην Αλάσκα: Πολική αρκούδα κυνήγησε κατοίκους, σκότωσε γυναίκα και ένα αγόρι

Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο στην Αλάσκα ήταν το 1990 και βιολόγοι είχαν πει πως το ζώο παρουσίαζε σημάδια ασιτίας.
Sylvain CORDIER via Getty Images

Μια πολική αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε δύο ανθρώπους σε ένα απομακρυσμένο χωριό στη δυτική Αλάσκα.

Η πολιτοφυλακή της Αλάσκας ανέφερε πως έλαβε την σχετική αναφορά για την επίθεση στις 2:30 μ.μ. την Τρίτη στην Ουαλία, στο δυτικό άκρο της χερσονήσου Σέγουαρντ.

″Τα αρχικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι μια πολική αρκούδα είχε μπει στην κοινότητα και είχε κυνηγήσει πολλούς κατοίκους” αναφέρει η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

″Η αρκούδα επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα μια ενήλικη γυναίκα και ένα ανήλικο αγόρι” ενώ στη συνέχεια κάτοικος άνοιξε πυρ εναντίον της και την σκότωσε.

Τα ονόματα των δύο νεκρών δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα καθώς οι αρχές δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν συγγενικά ακόμη συγγενικά πρόσωπα και να τα ενημερώσουν για το συμβάν.

Κλιμάκιο της υπηρεσίας αναμένεται να μεταβεί στην Ουαλία μόλις το επιτρέψει ο καιρός.

Η Ουαλία είναι μια μικρή πόλη όπου ζουν κατά κύριο λόγο ιθαγενείς Ινουπιάτ. Ο πληθυσμός του δεν ξεπερνά τα 150 άτομα.

Οι φονικές επιθέσεις πολικών αρκούδων είναι σπάνιο φαινόμενο στην πρόσφατη ιστορία της Αλάσκα και η τελευταία καταγράφηκε το 1990, όταν μια πολική αρκούδα σκότωσε έναν άνδρα πιο βόρεια της Ουαλίας στο χωριό Πόιντ Λέι.

Οι βιολόγοι είπαν αργότερα ότι το ζώο παρουσίαζε σημάδια ασιτίας, όπως ανέφερε η Anchorage Daily News.

Οι επιστήμονες διαπιστώνουν τα τελευταία χρόνια πως οι αλλαγές στον βιότοπο του θαλάσσιου πάγου, που περιορίζουν την χρήση γης από τις πολικές αρκούδες αυξάνουν την πιθανότητα των κατοίκων γύρω περιοχών να έρθουν αντιμέτωποι μαζί τους.

Δημοφιλή