Ζωγραφίζοντας τον Barack και τη Michelle Obama. Τα επίσημα πορτρέτα τους θα δεσπόζουν στην Ουάσινγκτον

Mark Wilson via Getty Images

Στα αποκαλυπτήρια των επίσημων πορτρέτων τους στην Εθνική Πινακοθήκη Προσωπογραφιών του Smithsonian στην Ουάσινγκτον βρέθηκαν ο Barack και η Michelle Obama. Το ζευγάρι φαίνεται πως εντυπωσιάστηκε από το αποτέλεσμα με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να χαρακτηρίζει τη δουλειά του γνωστού για τον τρόπο που απεικονίζει το αφρο-αμερικανικό στυλ Kehinde Wiley ως «ιδιαίτερα αιχμηρό».

Jim Bourg / Reuters

Ο Wiley ζωγράφισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ σε φόντο έναν κήπο και ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος για το έργο του εξηγώντας ότι το να είναι ο πρώτος Αφρο-Αμερικανός ζωγράφος που ζωγραφίζει τον πρώτο Αφρο-Αμερικανό πρόεδρο των ΗΠΑ τον κατέκλυσε συναισθηματικά.

«Κανένας στο οικογενειακό μου δέντρο, όσο μπορώ να γνωρίζω, δεν έχει πορτρέτο», είπε για τον πίνακα ζωγραφικής που τον απεικονίζει ο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ αστειεύτηκε ότι η σχολική του φωτογραφία ήταν ό,τι πιο κοντινό είχε σε μία τέτοια τιμή.

Από την άλλη, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ αρκέστηκε να σχολιάσει με ένα επιφώνημα το πορτρέτο της δια χειρός Amy Sherald, μίας καλλιτέχνιδος που περιεργάζεται τα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Jim Bourg / Reuters

«Σκέφτομαι όλα τα έγχρωμα κορίτσια που θα έρθουν και θα δουν κάποια που τους μοιάζει να κρέμεται στον τοίχο αυτού του μεγάλου Αμερικανικού Ιδρύματος. Και ξέρω τι είδους επίπτωση θα έχε αυτό στις ζωές τους επειδή ήμουν ένα από αυτά», είπε η Μισέλ Ομπάμα.

SAUL LOEB via Getty Images

(Με πληροφορίες από BBC)