Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν υποβασταζόμενος στο δικαστήριο - Ζητά καλύτερους όρους κράτησης

Οι εισαγγελείς πρότειναν η εγγύηση να ανέβει στα 5 εκατ. δολάρια. Αντιδράσεις μετά από συνέντευξη της δικηγόρου του.
Lucas Jackson / Reuters

Υποβασταζόμενος και σε κακή κατάσταση παρουσιάστηκε σε δικαστήριο του Μανχάταν ο άλλοτε κραταιός άνδρας του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο 67χρονος πρώην παραγωγός αντιμετωπίζει προβλήματα στην σπονδυλική στήλη και πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη.

Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και βιασμό, προσήλθε στο δικαστήριο με αίτημα την αλλαγή των όρων κράτησης του, καθώς από τη σύλληψή του και μετά έχει εμφανίσει προβλήματα υγείας.

Τα προβλήματα που επικαλείται ο Γουάινσταϊν άνοιξαν τον δρόμο για να του επιτραπεί να φορέσει άλλη συσκευή παρακολούθησης. Αρχικά φορούσε το ειδικό βραχιόλι εντοπισμού στον αστράγαλο, αλλά ο επιτηρητής της εγγύησης προχώρησε σε αλλαγή, με μία συσκευή δύο τεμαχίων, η οποία περιλαμβάνει ένα λεπτότερο βραχιόλι αστραγάλου και ξεχωριστή συσκευή εκπομπής του σήματος.

«Το ‘βραχιόλι’ ήταν προβληματικό για τα πόδια και τα ιατρικά θέματα που αντιμετωπίζει ο Γουάινσταϊν», δήλωσε ο δικηγόρος του στο δικαστήριο.

Οι εισαγγελείς πάντως από την πλευρά τους δήλωσαν ότι καθώς ο Γουάινσταϊν απέτυχε επανειλημμένα να παραμείνει στην περιοχή όπου οφείλει να βρίσκεται, η εγγύηση πρέπει να ανέβει στα 5 εκατ. δολάρια (ο πρώην παραγωγός βρίσκεται μέχρι στιγμής εκτός φυλακής έχοντας καταβάλει εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων).

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου.

Ο παραγωγός, ως γνωστόν αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και βιασμούς.

zz/KGC-146/STAR MAX/IPx
RW/MediaPunch/IPx

Αντιδράσεις μετά από συνέντευξη της δικηγόρου του στο ABC

Την αντίδραση 21 γυναικών προκάλεσε συνέντευξη της δικηγόρου του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, Ντόνα Ροτούνο στην εκπομπή Nightline του δικτύου ABC.

«Ο Γουάινσταϊν και οι σύμβουλοι του πιστεύουν ότι δεν έκανε κάτι κακό και πως του αξίζει να τον καλωσορίσουμε ξανά στην κοινωνία. Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ανάμεσα στις γυναίκες που συνυπογράφουν την κοινή δήλωση είναι οι ηθοποιοί, Άσλεϊ Τζουντ, Ροζάνα Αρκέτ και Ρόουζ ΜακΓκάουαν, οι οποίες τους προηγούμενους μήνες «έσπασαν τη σιωπή» για τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν.

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του twitter της οργάνωσης Time’s Up (η οποία ιδρύθηκε από γυναίκες του Χόλιγουντ την πρώτη μέρα του 2018) και αναφέρει ότι «είδαμε σε εθνικό δίκτυο τις ίδιες παραπλανητικές, ταπεινωτικές τακτικές που επί δεκαετίες χρησιμοποιούσε ο Γουάινσταϊν προκειμένου να φιμώσει τη φωνή τόσων γυναικών, τακτικές που του επέτρεψαν να δημιουργήσει τις συνθήκες που ήθελε ώστε να εκμεταλλευτεί τη δύναμη του και να πλήξει τη φήμη και την καριέρα τους».

Με πληροφορίες από Vanity Fair, Hollywood Reporter