ΔΙΕΘΝΕΣ
12/03/2019 18:21 EET | Updated 12/03/2019 18:35 EET

Ο IRA, πίσω απο τα πακέτα - βόμβες στην Βρετανία.

Σε μορφή άσπρου ταχυδρομικού σάκου.

Yahoo Magazines PYC

Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA), ανέλαβε την ευθύνη για τους εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι βρέθηκαν σε μεγάλους συγκοινωνιακούς σταθμούς - κόμβους του Λονδίνου καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητροπολιτικής αστυνομίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Η ανάληψη της ευθύνης έγινε την Δευτέρα μετά από ένα τηλεφώνημα με χρήση  συνθηματικού όρου που χρησιμοποιεί η οργάνωση.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία ενημέρωσε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τους περιέγραψε πως πέντε μηχανισμοί στάλθηκαν, αν και μέχρι στιγμής μόνο τέσσερις έχουν βρεθεί.

Τα συγκεκριμένα πακέτα με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς είχαν σταλεί στον σταθμό Γουότερλου, στα αεροδρόμια Χίθρου και Σίτι του Λονδίνου καθώς και στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Το τελευταίο πακέτο είχε αρχικό προορισμό συγκεκριμένο εργαζόμενο σε στρατολογικό γραφείο.

Τα πακέτα είχαν τη μορφή άσπρου ταχυδρομικού σάκου. Ουδείς τραυματίστηκε και  δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Η Ιρλανδική αστυνομία επιβεβαίωσε την συνεχή συνεργασία με την Βρετανική καθ′ όλη την διάρκεια της επιχείρησης, καθώς τα πακέτα έφεραν γραμματόσημα Ιρλανδικής προελεύσεως.

Εργαζόμενος στο αεροδρόμιο του Χίθροου επιχείρησε να ανοίξει το δέμα, το οποίο ανεφλέγη,  χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός με ιδιαίτερη δράση κατά την δεκαετία του 70 και 80, έχει εμφανιστεί όλα αυτά τα χρόνια με διαφορετικές μορφές, με στόχο έχει την απομάκρυνση της Βρετανικής κυριαρχίας από τη χώρα.

Πηγή: HuffPost UK