Κατρακυλάει η μετοχή της Boeing - Ποιες χώρες «μπλοκάρουν» τις πτήσεις της

Φόβοι για τα αεροσκάφη 737 MAX 8 μετά τις δύο τραγωδίες μέσα σε 5 μήνες.
Brendan McDermid / Reuters

«Βουτιά» μεγαλύτερη του 3% κατέγραψε την Τρίτη η μετοχή της Boeing, ως απόρροια της απόφασης πολλών χωρών ανά την υφήλιο να αναστείλουν τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 μετά την αεροπορική τραγωδία με 157 νεκρούς στην Αιθιοπία την περασμένη Κυριακή.

Είναι ενδεικτικό πως η μετοχή της εταιρείας κυμαινόταν στα 385 δολάρια πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, σημειώνοντας νέες σημαντικές απώλειες, σε συνέχεια της «ελεύθερης πτώσης» - της τάξης του 5% - που παρατηρήθηκε την Δευτέρα.

Εάν, μάλιστα, οι απώλειες αυτές συνεχιστούν, η Boeing κινδυνεύει να χάσει μέσα σε λίγα 24ωρα πάνω από 21 δισ. δολάρια από της χρηματιστηριακής αξίας της.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερο μεγαλώνει η λίστα με τις χώρες που έχουν «μπλοκάρει» τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8, μετά το αεροπορικό δυστύχημα.

Τελευταία χρονικά χώρα που προέβη σε απαγόρευση πτήσεων από και προς την χώρα, από τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών, είναι η Μεγάλη Βρετανία.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου κάνει λόγο για «προληπτικό μέτρο, το οποίο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας.

Την αρχή είχαν κάνει η Ινδονησία, η Νότια Κορέα, Κίνα, η Μογγολία, η Σιγκαπούρη ενώ σε αυτές ήρθαν προστεθούν η Αυστραλία, το Βιετνάμ, η Μαλαισία και το Ομάν. Τουλάχιστον 25 εταιρείες έχουν καθηλώσει στο έδαφος τα συγκεκριμένα αεροπλάνα του στόλου τους.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, BBC, New York Times)

Δημοφιλή