ΔΙΕΘΝΕΣ
12/03/2019 08:50 EET | Updated 12/03/2019 09:00 EET

Αναβάθμιση στα Boeing 737 MAX 8 μετά την τραγωδία στην Αιθιοποία

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας για την μοιραία πτήση.

ASSOCIATED PRESS

Στην εγκατάσταση αναβαθμισμένου λογισμικού σε όλα τα αεροσκάφη του τύπου 737 MAX 8 θα προχωρήσει η Boeing, μετά τη συντριβή αεροσκάφους με τους 157 νεκρούς στην Αιθιοπία, ανακοίνωσε η εταιρεία αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Είχε προηγηθεί αίτημα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), για υποχρεωτικές αλλαγές στον σχεδιασμό εντός του Απριλίου.

Η FAA εξέδωσε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας για το BOEING 737 MAX 8 προς την διεθνή κοινότητα, ενώ στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως η έρευνα για την συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά «μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει στοιχεία για να εξαχθούν συμπεράσματα ή να ληφθούν μέτρα».

 Η Boeing, από την πλευρά της, δεν συσχετίζει αυτή την αναβάθμιση με την συντριβή του 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines την Κυριακή στην Αιθιοπία. Στην ανακοίνωση της, πάντως, εκφράζονται τα συλλυπητήρια της εταιρείας προς τους συγγενείς των θυμάτων.

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ, ζήτησε από όλους να περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διενεργείται, προτού ξεκινήσουν να εξάγουν οποιοδήποτε συμπέρασμα για το δυστύχημα ή το αεροσκάφος.

«Η πιο σοβαρή και σθεναρή στάση είναι να ελέγχεις και να επαληθεύεις και να διαπιστώνεις τα γεγονότα», τόνισε στο περιθώριο μιας συνόδου του κλάδου στη Σιγκαπούρη. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι κατέγραψε τις αποφάσεις των κυβερνήσεων της Κίνας, της Ινδονησίας και της Σιγκαπούρης να καθηλώσουν τα αεροσκάφη του τύπου στο έδαφος μετά το δυστύχημα.

Πηγή: ΑΠΕ